مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند استخراج پرس سرد ترکیبات فنلی، آنتوسیانین و ویتامین ث از میوه زرشک بی دانه به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 23

چکیده

 میوه زرشک بیدانه (Berberis vulgaris) منبع سرشار از آنتوسیانین ها, ترکیبات فنلی و ویتامین ث است و کاربرد روش هایی برای استخراج این ترکیبات با ارزش که بتوان بیشترین ماده فراسودمند را با کمترین ناخالصی و حداقل تخریب بدست آورد از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این تحقیق فرایند استخراج مواد زیست فعال موجود در میوه زرشک بیدانه با استفاده از پرس سرد و بهینه سازی فرایند استخراج به روش سطح پاسخ انجام گرفت. جهت پیش بینی رفتار نمونه ها, مدل چند جمله ای درجه دوم و از طرح مربع مرکزی با تعداد 13 تیمار و 5 تکرار در نقاط مرکزی استفاده گردید. فاکتورهای متغیر شامل فشار (14.35-35.87 مگاپاسکال) و زمان استخراج (6-2 دقیقه) و پاسخ ها میزان آنتوسیانین, ویتامین ث, ترکیبات فنلی, فعالیت آنتی اکسیدانی و بازده عصاره استخراج شده بودند. طبق نتایج حاصل شرایط بهینه استخراج با پرس سرد فشار 26 مگاپاسکال و زمان 4.48 دقیقه بود. که در این شرایط میزان ترکیبات فنلی (345.132 میلی گرم اسید گالیک در 100 میلی لیتر عصاره), آنتوسیانین (100.908 میلی گرم در لیتر), فعالیت آنتی اکسیدانی (84.52 درصد), ویتامین ث (3118.55 میلی گرم در لیتر) و بازده استخراج 92 درصد بود. نتایج این تحقیق نشان داد روش سطح پاسخ ابزاری سودمند برای بهینه سازی متغیر های فرایند استخراج مواد زیست فعال میوه زرشک با پرس سرد می باشد تا بتوان از این شرایط بهینه در صنعت بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، سیدعلی، شریفی، اکرم، مسکوکی، عبدالمجید، نیاکوثری، مهرداد، الهامی راد، امیرحسین، و ریگی، صادق. (1393). بهینه سازی فرآیند استخراج پرس سرد ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و ویتامین ث از میوه زرشک بی دانه به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 6(1 )، 11-23. SID. https://sid.ir/paper/508805/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی سیدعلی، شریفی اکرم، مسکوکی عبدالمجید، نیاکوثری مهرداد، الهامی راد امیرحسین، ریگی صادق. بهینه سازی فرآیند استخراج پرس سرد ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و ویتامین ث از میوه زرشک بی دانه به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1393؛6(1 ):11-23. Available from: https://sid.ir/paper/508805/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی مرتضوی، اکرم شریفی، عبدالمجید مسکوکی، مهرداد نیاکوثری، امیرحسین الهامی راد، و صادق ریگی، “بهینه سازی فرآیند استخراج پرس سرد ترکیبات فنلی, آنتوسیانین و ویتامین ث از میوه زرشک بی دانه به روش سطح پاسخ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 6، no. 1 ، pp. 11–23، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button