مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدهای چرب آلفا- لینولنیک و لینولئیک همراه با تره هالوز و سوکروز یا بدون آن ها بر کیفیت اسپرم بز مرخز طی فرآیندهای انجماد و یخ گشایی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 42

چکیده

 هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر اسیدهای چرب آلفا-لینولنیک و لینولئیک و قندهای تره هالوز و سوکروز بر روی کیفیت اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی بود. جمع آوری اسپرم از تعداد چهار راس بز نر مرخز و با استفاده از مهبل مصنوعی انجام گرفت. نمونه های جمع آوری شده پس از ارزیابی اولیه و مخلوط شدن, به 11 گروه مساوی تقسیم و به نسبت 1:10 با رقیق کننده پایه تریس حاوی اسید های چرب رقیق شدند. ارزیابی اسپرم های یخ گشایی شده نشان داد که تیمار حاوی آلفا- لینولنیک بصورت معنی دار کیفیت اسپرم ها را بهبود بخشیده است, در صورتیکه تیمار حاوی اسید لینولئیک فقط بر صفت سلامت غشاء و اکروزم تاثیرگزار بوده است. قندهای تره هالوز و ساکارز باعث کاهش معنی دار ویژگی های اسپرم شدند. بعلاوه ترکیب اسید آلفا- لینولنیک و تره هالوز سلامت آکروزوم و سلامت غشاء را به طور معنی داری افزایش داده, و باعث کاهش میزان جنبایی و جنبایی پیشرونده اسپرم شدند. بعلاوه تیمارهای حاوی تمامی آنتی اکسیدانها و رقیق کننده های حاوی اسید لینولئیک و قندها به طور معنی داری باعث کاهش ویژگیهای اسپرم شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن 20 میلی گرم در صد میلی لیتر اسید آلفا- لینولنیک به رقیق کننده برای تمام ویژگی های پس از انجماد اسپرم بز مرخز سودمند بوده و در ترکیب با تره هالوز نتایج بهتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرشاد، عباس، فرزین پور، امجد، و محمودی، شاهو. (1396). اثر اسیدهای چرب آلفا- لینولنیک و لینولئیک همراه با تره هالوز و سوکروز یا بدون آن ها بر کیفیت اسپرم بز مرخز طی فرآیندهای انجماد و یخ گشایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 35-42. SID. https://sid.ir/paper/509159/fa

    Vancouver: کپی

    فرشاد عباس، فرزین پور امجد، محمودی شاهو. اثر اسیدهای چرب آلفا- لینولنیک و لینولئیک همراه با تره هالوز و سوکروز یا بدون آن ها بر کیفیت اسپرم بز مرخز طی فرآیندهای انجماد و یخ گشایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):35-42. Available from: https://sid.ir/paper/509159/fa

    IEEE: کپی

    عباس فرشاد، امجد فرزین پور، و شاهو محمودی، “اثر اسیدهای چرب آلفا- لینولنیک و لینولئیک همراه با تره هالوز و سوکروز یا بدون آن ها بر کیفیت اسپرم بز مرخز طی فرآیندهای انجماد و یخ گشایی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 35–42، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509159/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button