مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراسنجه های هضمی و تخمیری جیره های حاوی برگ توت سیاه

صفحات

 صفحه شروع 719 | صفحه پایان 490

چکیده

 آزمایش حاضر به منظور بررسی ترکیب شیمیایی و خصوصیات هضمی و تخمیری برگ توت سیاه و یا جیره های حاوی مقادیر صفر, 25, 50, 75 و 100 درصد از آن, توسط جمعیت کامل میکروارگانیسم ها یا قارچ های شکمبه گوسفند, انجام گرفت.ماده خشک, پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و اسیدی (ADF), خاکستر و تانن برگ توت سیاه به ترتیب 96.5, 19.30, 36.82, 15.90, 9.31 و 0.30 درصد بود. مقدار عامل تفکیک کننده, ماده آلی واقعا تجزیه شده, تولید توده میکروبی و بازده آن در توت سیاه بیشتر از علوفه یونجه بود (P<0.05). با افزایش مقدار برگ توت در جیره تولید گاز افزایش یافت, به طوری که جیره حاوی 30 درصد برگ توت بیشترین پتانسیل تولید گاز را داشت (P<0.05). با افزایش مقدار برگ توت در جیره تجزیه دیواره سلولی, قابلیت هضم ماده آلی, انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر افزایش یافت (P<0.05). بنابراین, جایگزین کردن علوفه یونجه با برگ توت در جیره اثر منفی بر فعالیت هضمی میکروارگانیسم ها, به ویژه قارچ های جداشده شکمبه که بیشتر هاضم الیاف و بخش های سخت گیاه هستند, ندارد و می توان از برگ توت به دلیل پروتئین بیشتر و الیاف کمتر, به جای یونجه در جیره بره های پرواری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاجی، مرتضی، امینی فرد، زهرا، و حیدری، مختار. (1395). بررسی فراسنجه های هضمی و تخمیری جیره های حاوی برگ توت سیاه. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(4 )، 719-490. SID. https://sid.ir/paper/509194/fa

    Vancouver: کپی

    چاجی مرتضی، امینی فرد زهرا، حیدری مختار. بررسی فراسنجه های هضمی و تخمیری جیره های حاوی برگ توت سیاه. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(4 ):719-490. Available from: https://sid.ir/paper/509194/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی چاجی، زهرا امینی فرد، و مختار حیدری، “بررسی فراسنجه های هضمی و تخمیری جیره های حاوی برگ توت سیاه،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 4 ، pp. 719–490، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button