مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,413
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 113

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین میزان ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی مورد استفاده نشخوارکنندگان و تعیین بهترین مدل هضمی شکمبه ای آنها با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی در 3 گوساله نر اخته دارای فیستولای شکمبه ای انجام شد. مواد خوراکی مورد آزمایش عبارت بودند از: دانه ذرت, دانه جو, علوفه ذرت سیلو شده, علوفه کامل خشک جو, پودر ماهی, پودر گوشت, کنجاله تخم پنبه, کنجاله سویا, سبوس گندم و یونجه. در کیسه های نایلونی متحرک مقدار 1.2 گرم نمونه خشک آسیاب شده (به ابعاد 2 میلی متر) قرار داده شد و با دو تکرار در زمانهای صفر, 2, 4, 8, 12, 24, 48 و 96 ساعت در شکمبه مورد انکوباسیون قرار گرفتند. میزان ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی از طریق کاهش وزن ماده خشک و پروتئین خام تعیین شد. مقایسه آماری میزان ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام در 3 گروه اقلام پروتئینی, مواد انرژی زا و مواد علوفه ای با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در هر زمان انجام شد. میزان ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی در زمان صفر در هر 3 گروه از لحاط آماری تفاوت معنی دار (P<0.05) بود. میزان ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام مواد خوراکی در 96 ساعت انکوباسیون شکمبه ای در منابع پروتئینی و علوفه ای از لحاظ آماری تفاوت معنی دار (P<0.05) نشان داد. ثابت نرخ ناپدید شدن ماده خشک (نسب در ساعت) در مدل هضمی شکمبه ای برای دانه ذرت, دانه جو, ذرت سیلو شده, یونجه, علوفه خشک جو, پودر گوشت, پودر ماهی, سبوس گندم, کنجاله پنبه دانه و کنجاله سویا به ترتیب 0.04,0.15 ,0.06 , 0.093, 0.15, 0.26, 0.32, 0.10, 0.04 و0.059  و میزان ماده خشک غیرقابل هضم در مدل هضمی برای دانه ذرت, دانه جو, ذرت سیلو شده, یونجه, علوفه خشک جو, پودر گوشت, پودر ماهی, سبوس گندم, کنجاله پنبه دانه و کنجاله سویا به ترتیب 25, 183, 364,401.6 , 341.6, 633, 608, 208.3, 450 و 133 گرم در کیلوگرم بود. میزان ثابت نرخ ناپدید شدن پروتئین خام (نسبت در ساعت) در مدل هضمی برای دانه ذرت, دانه جو, ذرت سیلو شده, یونجه, علوفه خشک جو, پودر گوشت, پودر ماهی, سبوس گندم, کنجاله پنبه دانه و کنجاله سویا به ترتیب 0.0002, 0.17, 0.004, 0.14, 0.18, 0.24,0.35 , 0.14, 0.69, و 0.028 و میزان پروتئین خام غیرقابل هضم در مدل هضمی برای دانه ذرت, دانه جو, ذرت سیلو شده, یونجه, علوفه خشک جو, پودر گوشت, پودر ماهی, سبوس گندم, کنجاله پنبه دانه و کنجاله سویا به ترتیب صفر 30.02, صفر, 69.6, 13.2, 266.5, 435, 37.92, 103.15و 69.72 میلی گرم بود. از مدل هضمی شکمبه می توان در برآورد صحیح نیازهای میکروبی شکمبه و حیوان استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تقی زاده، اکبر، دانش مسگران، محسن، ولی زاده، رضا، و افتخاری شاهرودی، فریدون. (1382). بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک. دانش کشاورزی، 13(1)، 101-113. SID. https://sid.ir/paper/28718/fa

Vancouver: کپی

تقی زاده اکبر، دانش مسگران محسن، ولی زاده رضا، افتخاری شاهرودی فریدون. بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک. دانش کشاورزی[Internet]. 1382؛13(1):101-113. Available from: https://sid.ir/paper/28718/fa

IEEE: کپی

اکبر تقی زاده، محسن دانش مسگران، رضا ولی زاده، و فریدون افتخاری شاهرودی، “بررسی مدل هضمی شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام برخی مواد خوراکی با استفاده از روش کیسه های نایلونی متحرک،” دانش کشاورزی، vol. 13، no. 1، pp. 101–113، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28718/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button