مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسهال

صفحات

 صفحه شروع 586 | صفحه پایان 587

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 بیماری های مرتبط با اسهال یکی از پنج عامل منجر به مرگ را در سراسر جهان تشکیل می دهند. از نظر طول مدت، اسهال به سه گروه حاد: مدت اسهال کمتر یا حدود 14 روز، اسهال مداوم: مدت اسهال بیش از 14 روز، مزمن: مدت اسهال بیش از 30 روز تقسیم می شود.علت اسهال حاد در بیشتر بیماران ویروس ها، باکتری ها و با شیوع کمتر انگل ها می باشد که خودبه خود نیز می توانند بهبود یابند. علل باکتریال شایع ترین علل اسهال های شدید و علل اسهال مداوم و مزمن بیشتر عوامل غیرعفونی می باشد.شرح حال از بیمار مبتلا به اسهال می تواند ما را در جهت شناخت و درمان علت اسهال راهنمایی نماید. تب یک یافته مهم تشخیصی است که پیشنهاد کننده عفونت با باکتری های تهاجمی از قبیل سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، ویروس های روده ای و یا ارگانیزم های تولید کننده سیتوتوکسین مانند کلستریدیوم دیفیسیل یا آنتامباهیستولیتیکا می باشد. شرح حال غذایی نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد.• اسهال و به خصوص استفراغ که در خلال 6 ساعت از خوردن غذای آلوده حادث گردد، پیشنهادکننده توکسین استافیوکوک طلایی با باسیلوس Cereus می باشد.• اسهال با شروعی بین 8 تا 16 ساعت از خوردن غذای آلوده، پیشنهاد کننده کلستریدیوم Perfringens می باشد.• اسهال با شروعی بیش از 16 ساعت می تواند به علت عفونت باکتریال یا ویروسی مانند آلوده شدن غذا با E.coli انتروتوکسینوژن یا انتروهموراژیک می باشد.• نشانگانی که با اسهال شروع و بیمار دچار تب و علایم عمومی نظیر سردرد، دردهای عضلانی و سفتی گردن می گردد، می تواند پیشنهاد کننده عفونت با لیستریا مونوسیتوژن ها به خصوص در زنان حامله باشد.شرح حال مصرف اخیر آنتی بیوتیک ها (وجود کلستریولوم دیفیسیل) یا مصرف داروهای دیگر، مصرف داروهای تضعیف کننده ی سیستم ایمنی بدن و یا بستری در بیمارستان نیز می تواند با اهمیت باشد.اسهال مسافرتیاسهال های مسافرتی شایع ترین علت بیماری در مسافرینی است که از مناطق بهداشتی به مناطق غیر بهداشتی سفر می نمایند. این اسهال خوش خیم بوده است و خود محدودشونده می باشد، در صورتی که دهیدراتاسیون آن شدید باشد می تواند برای فرد مخاطره آمیزتر باشد.اسهال مسافرتی به سه فرم کلاسیک: دفع مدفوع آبکی و شل حداقل 3 مرتبه یا بیشتر در 24 ساعت که حداقل یکی از نشانگان تهوع، استفراغ، درد شکمی، تب و یا خون در مدفوع را داشته باشد، متوسط: دفع مدفوع آبکی و شل یک تا دو مرتبه در 24 ساعت همراه با حداقل یکی از نشانگان فوق و یا دفع مدفوع آبکی دو بار در 24 ساعت بدون نشانگان دیگر، خفیف: دفع مدفوع شل و آبکی یک تا دو مرتبه در 24 ساعت بدون نشانگان دیگر طبقه بندی می شود.قابل ذکر است که اسهال مسافرتی در تشخیص افتراقی اسهال در خلال ده روز بعد از بازگشت فرد به خانه می تواند قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتری، حمید. (1390). اسهال. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(138)، 586-587. SID. https://sid.ir/paper/50998/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتری حمید. اسهال. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(138):586-587. Available from: https://sid.ir/paper/50998/fa

    IEEE: کپی

    حمید کلانتری، “اسهال،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 138، pp. 586–587، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50998/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button