مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

268
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک با رویکرد کیفی

صفحات

 صفحه شروع 516 | صفحه پایان 524

چکیده

 اهداف سندرم متابولیک خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت را افزایش می دهد. تغییرات شیوه زندگی به خصوص رژیم غذایی از مسائل مهم در پیشگیری و درمان این سندرم است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک انجام گرفته است. مواد و روش ها این مطالعه به صورت کیفی انجام شد. در مجموع شش بحث گروهی متمرکز در ماه های فروردین تا خرداد 1392 در کلینیک تخصصی بیمارستان امام خمینی (ره) شهر مهاباد انجام گرفت. شرکت کنندگان این مطالعه شامل 36 مرد و زن متاهل با سطوح تحصیلی مختلف در سنین 20 تا 50 سال بودند که بر اساس معیار فدراسیون بین المللی دیابت, مبتلا به سندرم متابولیک بودند و مطابق نمونه گیری هدف دار انتخاب شدند. اطلاعات به دست آمده از بحث های گروهی متمرکز ضبط شد و بلافاصله روی کاغذ نگاشته شد. برای تحلیل نتایج مصاحبه ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد.یافته ها بر اساس تجزیه وتحلیل داده ها, موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک شناسایی و دسته بندی شد که شامل ارتباط تغذیه و اجزای سندرم متابولیک, چربی ها و روغن ها, نمک, لبنیات, غلات, نوشیدنی های قندی و شیرینی جات, گوشت و درنهایت وعده های غذایی و میان وعده ها بود.نتیجه گیری نتایج این مطالعه موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک را نشان می دهد که می تواند در طراحی برنامه های آموزش تغذیه به بیماران مدنظر قرار گیرد و در پیشگیری از عوارض متعاقب این سندرم نیز موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، ناصح، علی زاده، محمد، و طریقت اسفنجانی، علی. (1395). شناسایی موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک با رویکرد کیفی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 23(3)، 516-524. SID. https://sid.ir/paper/510964/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی ناصح، علی زاده محمد، طریقت اسفنجانی علی. شناسایی موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک با رویکرد کیفی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1395؛23(3):516-524. Available from: https://sid.ir/paper/510964/fa

    IEEE: کپی

    ناصح اسماعیلی، محمد علی زاده، و علی طریقت اسفنجانی، “شناسایی موانع مرتبط با نگرش تغذیه ای افراد مبتلا به سندرم متابولیک با رویکرد کیفی،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 23، no. 3، pp. 516–524، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/510964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button