مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

382
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حفاظتی ویتامین C بر روی آئورت رت های تیمار شده با عصاره آبی تنباکو

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 93

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف محصولات تنباکو یک خطر اصلی برای ایجاد بیماری های قلبی-عروقی است. ویتامین Cهم به عنوان مؤثرترین آنتی اکسیدان محلول در آب تأثیر به سزایی در حفاظت از بدن در برابر نقص های سیستم دفاعی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی ویتامین Cبر تخریب ناشی از مصرف عصاره آبی تنباکو بر آئورت موش های تیمار شده در راستای بهبود بیماری های قلبی می باشد. روش کار: تعداد 60 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نژاد ویستار ضمن نگهداری مطابق با راهنمای انستیتوی ملی سلامت, در 6 گروه 10 تایی؛ کنترل(دست نخورده), شاهد(آب مقطر), کنترل منفی(تنباکو) و تجربی 1 و 2 و 3 مورد آزمون واقع شدند. با تهیه عصاره آبی تنباکو و محلول اسید آسکوربیک, mg/kg. bw150 عصاره آبی تنباکو به همراه صفر, 8, 10 و 15 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین Cبه ترتیب به گروه های کنترل منفی و تجربی 1, 2 و 3 به مدت 45 روز به صورت درون صفاقی تزریق گردید. ضمن بررسی بافت قلب و بافت آئورت, تحلیل ضخامت دیواره آئورت و اختلاف وزن بدن طی روش آنالیز واریانس یک عاملی با تکرار(ANOVA)با نرم افزار SPSS20با درجه معنی داری 05/0Pاز لحاظ آماری مورد بررسی قرار گرفت و برای مقایسه دو به دو میانگین گروه ها نیز تست های Tukeyو Duncanانجام شد. یافته ها: ضخامت دیواره آئورت؛ در گروه Tobaccoافزایش یافت ولی با مصرف مقادیر کم و متوسط ویتامین Cبه همراه عصاره آبی تنباکو در گروه های تجربی 1 و 2 کاهش داشت و در گروه تجربی 3 با مصرف زیاد ویتامین Cنسبت به گروه تنباکو کاهش یافته ولی در مقایسه با سایر گروه ها افزایش ضخامت داشته است و هیچ کدام معنی دار نبودند. گروه تنباکو کاهش وزن داشته ولی در گروه های تجربی 1, 2 و 3 افزایش وزن حاصل شد, که تفاوت حاصله در گروه های تنباکو و تجربی 1 با فاصله اطمینان 99% و گروه های تجربی 2 و 3 در سطح 05/0Pمعنی دار بودند. نتیجه گیری: مصرف تنباکو موجب ضخیمی دیواره آئورت می گردد و مصرف مقدار کم یا متوسط از ویتامین Cبه همراه آن موجب بهبودی می شود ولی مصرف دوز بالای ویتامین Cاثرات سوئی نشان داد و مصرف محصولات تنباکو باعث ایجاد تورم آئورت می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، لیلا، تراب زاده، پروین، و فولادی، شهربانو. (1397). بررسی اثر حفاظتی ویتامین C بر روی آئورت رت های تیمار شده با عصاره آبی تنباکو. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 11(2 (پیاپی 41))، 81-93. SID. https://sid.ir/paper/513065/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری لیلا، تراب زاده پروین، فولادی شهربانو. بررسی اثر حفاظتی ویتامین C بر روی آئورت رت های تیمار شده با عصاره آبی تنباکو. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛11(2 (پیاپی 41)):81-93. Available from: https://sid.ir/paper/513065/fa

    IEEE: کپی

    لیلا اصغری، پروین تراب زاده، و شهربانو فولادی، “بررسی اثر حفاظتی ویتامین C بر روی آئورت رت های تیمار شده با عصاره آبی تنباکو،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 41)، pp. 81–93، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513065/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button