مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضدمیکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه گیاهی پرسیکا بر باکتری های دهانی در آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 117

چکیده

 زمینه و هدف: سالهاست استرپتوکوک های گروه موتانس از عوامل اصلی پوسیدگی دندان شمرده می شوند. کاربرد برخی از مواد طبیعی به عنوان دهان شویه در کاهش این باکتری ها موثر بوده است. در این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد میکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه پرسیکا علیه دو باکتری موثر در پوسیدگی دندان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی سویه های شدیدا چسبنده S. mutans و S. Sobrinus انتخاب شدند. اثر ضد میکروبی گلاب و سرکه انار بر روی جمعیت بیوفیلم و قدرت چسبندگی این باکتری ها به روش میکروتیتر پلیت مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای بررسی اثر این مواد روی قدرت رشد باکتریها از روش چاهک گذاری استفاده گردید. اطلاعات به دست آمده توسط آزمون One way ANOVA و آزمون Tukey Post Hoc در نرم افزار Prism Graph Pad ویرایش 5 و در سطح اطمینان 0.95 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میزان کاهش تشکیل پلاک توسط سرکه انار, گلاب و پرسیکا در مورد Streptococcus mutans به ترتیب 93%, 80%, 68% و در مورد Steptococcus sobrinus نیز به ترتیب 92%, 57% و 48% بود. که هر سه مواد باعث کاهش اتصال این دو باکتری شدند. (p<0.001), همچنین نشان داده شد که سرکه نسبت به دو ماده دیگر موثرتر عمل می کند. (p<0.001), بر خلاف این تاثیر, این مواد قادر به حذف بیوفیلم نبودند. سرکه انار و دهان شویه گیاهی پرسیکا بر روی قدرت رشد باکتری ها تاثیر منفی داشتند.نتیجه گیری: با توجه به محدودیتهای این مطالعه, به نظر می رسد که سرکه انار و گلاب توانایی بالقوه استفاده برای مقابله و کنترل باکتریهای موثر در پوسیدگی دندان (استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سوبرینوس) را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانعلی زاده، فاطمه، ربانی، محمد، خروشی، مریم، و علی اصغری، اعظم. (1394). اثرات ضدمیکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه گیاهی پرسیکا بر باکتری های دهانی در آزمایشگاه. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 27(2)، 110-117. SID. https://sid.ir/paper/514328/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانعلی زاده فاطمه، ربانی محمد، خروشی مریم، علی اصغری اعظم. اثرات ضدمیکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه گیاهی پرسیکا بر باکتری های دهانی در آزمایشگاه. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1394؛27(2):110-117. Available from: https://sid.ir/paper/514328/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه رمضانعلی زاده، محمد ربانی، مریم خروشی، و اعظم علی اصغری، “اثرات ضدمیکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه گیاهی پرسیکا بر باکتری های دهانی در آزمایشگاه،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 27، no. 2، pp. 110–117، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514328/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button