مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم در سال 1393

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 مقدمه: در دهه های اخیر, امکان کمبود ویتامین D در دیابت نوع 2 و ارزش سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D به عنوان عامل پیشگویی کننده عوارض دراز مدت دیابت مثل بیماری قلبی- عروقی در نظر گرفته شده است. این مطالعه با هدف مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی, که در سال در کلینیک دیابت استان کرمانشاه انجام شد, 90 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 90 فرد سالم همسان شده از نظر سن و جنس به عنوان گروه شاهد بررسی شدند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک, قد, وزن, BMI و اندازه گیری فشار خون برای همه افراد, سطح سرمی قند خون ناشتا, کراتینین, کلسیم, فسفر, آلکالن فسفاتاز و 25- هیدروکسی ویتامین D برای دو گروه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata 12 و آزمون های کای دو, تی ومن ویتینی صورت گرفت. جهت سنجیدن اثر متغیرهای مختلف بر روی سطح ویتامین D نیز رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج: میانگین سنی افراد 56.47±9.37 سال بود. 72.8٪ از افراد زن و بقیه مرد بودند. در مبتلایان به دیابت 82.2٪ کمبود ویتامین D و در افراد سالم 61.1٪ دچار کمبود بودند. میانگین سطح 25- هیدروکسی ویتامین D در گروه بیماران دیابتی 12.4±6.1 و در گروه شاهد 20.7±18 نانوگرم بر میلی لیتر بود و اختلاف معناداری بین دو گروه دیده شد (p<0.001). بین فشارخون, کراتینین و کلسیم و سطح ویتامین D ارتباط معناداری یافت نشد (p>0.05). بر اساس رگرسیون خطی چندمتغیره, در افراد سالم نسبت به بیماران دیابتی, سطح ویتامین D بطور متوسط 7.06 نانوگرم بر میلی لیتر افزایش و در افراد دارای اضافه وزن نسبت به افراد با BMI نرمال نیز, سطح ویتامین D بطور متوسط 5.4 نانوگرم بر میلی لیتر کاهش می یابد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج, میانگین سطح ویتامین D در بیماران دیابتی به طور معنی داری پایین تر از افراد سالم بود, بنابراین بررسی سطح ویتامین D و مکمل درمانی با این ویتامین در بیماران دیابتی پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رحیمی، مهرعلی، ایزدی، ندا، نیرومند، الهام، رضوان مدنی، فاطمه، نجفی، فرید، عصاره زادگان، مژده، و رفیعی، الهه. (1395). مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم در سال 1393. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 59(2)، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/51499/fa

Vancouver: کپی

رحیمی مهرعلی، ایزدی ندا، نیرومند الهام، رضوان مدنی فاطمه، نجفی فرید، عصاره زادگان مژده، رفیعی الهه. مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم در سال 1393. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1395؛59(2):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/51499/fa

IEEE: کپی

مهرعلی رحیمی، ندا ایزدی، الهام نیرومند، فاطمه رضوان مدنی، فرید نجفی، مژده عصاره زادگان، و الهه رفیعی، “مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم در سال 1393،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 59، no. 2، pp. 97–105، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51499/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button