مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر هشت هفته مصرف چای سبز، تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 123

چکیده

 مقدمه: وجود ترکیبات کاتچینن ها در چای سبز از پراکسیداسیون لیپیدی توسط مواد شیمیایی در کبد و کلیه جلوگیری می کند. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر هشت هفته مصرف چای سبز, تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال بود.روش کار: دراین مطالعه نیمه تجربی که در سال 1394 در مشهد انجام شد, 40 زن غیرفعال دارای اضافه وزن با دامنه سنی 35 تا 50 سال و نمایه توده بدنی 25 تا 27 کیلوگرم بر متر مربع به روش نمونه گیری انتخابی در دسترس و هدفدار انتخاب شدند, و بصورت تصادفی در چهار گروه مساوی, چای سبز, تمرین هوازی, ترکیبی وکنترل, تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته, هر هفته 3 جلسه به مدت 45 تا60 دقیقه با شدت معادل 65-75 % حداکثر ضربان قلب بود. گروه مصرف چای سبز در همین زمان, روزانه 3 نوبت و بعد از گذشت 2 ساعت از هر وعده غذایی, 2 گرم چای خشک را در100 میلی لیتر آب دم کرده و مصرف میکردند. برای مقایسه میانگین های درون و بین گروهی به ترتیب از روش تی همبسته و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد. همچنین به منظور مقایسه گروه ها با یکدیگر, از آزمون تعقیبی (LSD) استفاده گردید. (سطح معناداری کمتر از 0.05 در نظرگرفته شد).نتایج: مقادیر وزن و نمایه توده بدن در هر سه گروه چای سبز, تمرین هوازی و ترکیب هر دو آنها کاهش معنی دار یافته است. سطوح آپولیپوپروتئین A و B فقط درگروه تمرین هوازی معنی دار است. مقادیر ALT در گروه تمرین هوازی و تمرین هوازی با چای سبز, و مقادیر AST در گروه چای سبز و تمرین هوازی تغییرمعنی دارداشت. تفاوت میانگین ها در متغیر وزن بدن, نمایه توده بدن, آپولیپوپروتئین B و AST به لحاظ آماری معنی دار است.نتیجه گیری: هشت هفته تمرین هوازی, مصرف چای سبز و ترکیب این دو با یکدیگر از طریق کاهش آنزیم های کبدی و برخی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می تواند احتمالا درکاهش یافتن التهاب در بهبود سلامت قلب و عروق موثر باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فتحی، مهرداد، خیرآبادی، سمیه، رمضانی، فریبرز، و حجازی، کیوان. (1395). اثر هشت هفته مصرف چای سبز, تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 59(2)، 114-123. SID. https://sid.ir/paper/51500/fa

Vancouver: کپی

فتحی مهرداد، خیرآبادی سمیه، رمضانی فریبرز، حجازی کیوان. اثر هشت هفته مصرف چای سبز, تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1395؛59(2):114-123. Available from: https://sid.ir/paper/51500/fa

IEEE: کپی

مهرداد فتحی، سمیه خیرآبادی، فریبرز رمضانی، و کیوان حجازی، “اثر هشت هفته مصرف چای سبز, تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 59، no. 2، pp. 114–123، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51500/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button