مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 83

چکیده

قزل آلای رنگین کمان به دلیل بازار پسندی بالا و قابلیت پرورش در اکثر نقاط ایران, جایگاه ویژه ای نسبت به دیگر آبزیان در سبد غذایی خانوارهای ایرانی پیدا کرده است. امروزه آنچه که در مورد این ماهی, مخصوصا نوع پرورشی اهمیت زیادی پیدا کرده است, اجزای ترکیبی تشکیل دهنده و شاخص های مهم تغذیه ای نظیر میزان چربی و پروتئین می باشد. از طرف دیگر توانایی و کارامدی تکنیک پردازش تصویر در بررسی شاخص های کیفی گوشت ماهی به اثبات رسیده است. به همین جهت در این پژوهش, به بررسی و تخمین میزان درصد پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر فیله قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پردازش تصویر عکس های دیجیتالی پرداخته شد. نتایج حاصل از بررسی پارامترهای شیمایی و رنگ سنجی, مدل های مختلف معنی داری را برای همه شاخص ها نشان داد. بررسی روابط رگرسیونی بین میزان درصد چربی و پارامترهای اولیه رنگ سنجی رابطه ی (R2 adjusted=56.2, P<0.05) FAT = 4.645 – 0.009 L* - 0.01a* + 0.02b* و پارامترهای ثانویه رابطه ی (R2 adjusted=62.6, P<0.05) FAT = 4.546 + 0.011 L* - 0.201h* را نشان داد. بررسی روابط همبستگی بین اجزای تشکیل دهنده گوشت و شاخص های رنگ سنجی نیز نشان داد که پارامتر * h (ته رنگ) بیشترین میزان همبستگی را با کلیه پارامترهای شیمایی اندازه گیری شده دارد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با اندازه گیری شاخص های رنگ سنجی به کمک تکنیک پردازش تصویر و ارائه مدل های پیشگو می توان اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری را پیش بینی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمانی، محمدحسن، صفری، امید، مرتضوی، سیدعلی، مهربان سنگ آتش، معصومه، و مسلم خلیل غفوری، فاطمه. (1395). بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 8(3 )، 77-83. SID. https://sid.ir/paper/521967/fa

    Vancouver: کپی

    کمانی محمدحسن، صفری امید، مرتضوی سیدعلی، مهربان سنگ آتش معصومه، مسلم خلیل غفوری فاطمه. بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1395؛8(3 ):77-83. Available from: https://sid.ir/paper/521967/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن کمانی، امید صفری، سیدعلی مرتضوی، معصومه مهربان سنگ آتش، و فاطمه مسلم خلیل غفوری، “بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 8، no. 3 ، pp. 77–83، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button