مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود دیس لیپیدمی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی با استفاده از پروبیوتیک بیوفلورا و عصاره دارچین در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 198 | صفحه پایان 209

چکیده

 زمینه و هدف دیابت یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در انسان هاست که با تغییر شیوه زندگی, شیوع آن به سرعت رو به گسترش است. از علایم این بیماری متابولیک, افزایش قند خون و دیس لیپیدمی است. کنترل این بیماری با استفاده از محصولات طبیعی در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق, بررسی تاثیر پروبیوتیک بیوفلورا و عصاره آبی دارچین در بهبود سطح گلوکز و دیس لیپیدمی حاصله از دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی بود. مواد و روش ها 35 رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در 5 گروه کنترل منفی, کنترل مثبت دیابتی, پروبیوتیک, عصاره دارچین و پروبیوتیک توام با عصاره دارچین, گروه بندی شدند. القای دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین انجام شد. گروه های تیمار به مدت 30 روز CFUs 108×2/3 پروبیوتیک و یا mg/kg 200 عصاره آبی دارچین دریافت کردند. در پایان دوره آزمون, تغییرات وزنی رت ها, قند خون, الگوی لیپیدی, hs-CRP و شاخص آتروژنی به منظور پیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی تعیین شد. ملاحظات اخلاقی این پژوهش با کد اخلاق IR. IAU. ARAK. REC. 1397. 005 در مرکز پژوهش های زیست پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اراک به تصویب رسیده است. یافته ها یافته های پژوهش نشان داد ابتلا به دیابت سبب کاهش شدید وزن رت ها شد, اما در گروه های دریافت کننده پروبیوتیک کاهش وزن کمتری مشاهده شد. به کارگیری پروبیوتیک و دارچین به صورت موثری سبب کاهش قند خون شد. پروبیوتیک بیوفلورا سبب کاهش میزان تری گلیسرید, کلسترول و LDL-C سرمی خون شد. در گروه تیمار شده با دارچین, تری گلیسرید خون نسبت به گروه کنترل مثبت, کاهش معنی دار داشت. شاخص آتروژنی و مارکر التهابی hs-CRP در گروه های تیمار شده با پروبیوتیک, کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل منفی و مثبت نشان داد. هیچ گونه سینرژی در استفاده توام پروبیوتیک و عصاره آبی دارچین دیده نشد. نتیجه گیری بیوفلورا با بهبود الگوی میکروبیوتای روده, کاهش قند خون و بهبود الگوی لیپیدی, به صورت موثری از دیس لیپیدی ناشی از دیابت ممانعت می کند و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شهرستان، فاطمه، جعفری، پروانه، قره باغی، آرام، خانی فراهانی، ایمان، و شهرستان، اسماعیل. (1399). بهبود دیس لیپیدمی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی با استفاده از پروبیوتیک بیوفلورا و عصاره دارچین در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 23(2 (پیاپی 144) )، 198-209. SID. https://sid.ir/paper/525492/fa

    Vancouver: کپی

    شهرستان فاطمه، جعفری پروانه، قره باغی آرام، خانی فراهانی ایمان، شهرستان اسماعیل. بهبود دیس لیپیدمی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی با استفاده از پروبیوتیک بیوفلورا و عصاره دارچین در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1399؛23(2 (پیاپی 144) ):198-209. Available from: https://sid.ir/paper/525492/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه شهرستان، پروانه جعفری، آرام قره باغی، ایمان خانی فراهانی، و اسماعیل شهرستان، “بهبود دیس لیپیدمی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی با استفاده از پروبیوتیک بیوفلورا و عصاره دارچین در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 23، no. 2 (پیاپی 144) ، pp. 198–209، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525492/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button