مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,137
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 83

چکیده

 مقدمه: توتیاهای دریایی به شاخه خارپوستان (Echinodermata) از بی مهرگان دریایی تعلق دارند که دارای خواص زیستی متعددی می باشد. دیابت شیرین, شایع ترین بیماری متابولیک در جهان است که شامل گروهی از اختلالات متابولیسمی با درجات متفاوت می باشد و اولین مشخصه آن افزایش سطح گلوکز در خون است. هدف از مطالعه پیش رو, بررسی خاصیت ضددیابتی به روش ارزیابی مهار فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز توسط ارگان های مختلف, مایع سلومیک (CF و CL) و رنگدانه پوسته و خار توتیای دریایی E. mathaei می باشد.روش ها: در مطالعه آزمایشگاهی, عصاره های بافت های مختلف (خار, پوسته, گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان, اتیل استات و متانول, بر اساس افزایش قطبیت جدا گردیدند. مایع سلومیک با روش بافره و رنگدانه پوسته و خار به کمک HCl از توتیای دریایی استخراج شد. سپس فعالیت ضددیابتی با آزمون مهارکنندگی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.یافته ها: طبق نتایج به دست آمده, سلول های آزاد مایع سلومیک, سلوموسیت لیزات و رنگدانه پوسته توتیای دریایی دارای میزان بالایی از مهار آنزیم آلفاآمیلاز می باشند. نتایج اختلاف معنی داری در سطح احتمال P<0.05 را نشان می دهد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نیز نشان داد که توتیای دریایی E. mathaei به علت دارا بودن فعالیت بالای آنتی اکسیدانی و هم چنین ترکیبات فلاونوئیدی, دارای اثر مهاری روی آنزیم آلفاآمیلاز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، سولماز، معین، سهیلا، یوسف زادی، مرتضی، و امرالهی بیوکی، نرگس. (1394). بررسی اثر عصاره های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 15(2)، 75-83. SID. https://sid.ir/paper/53944/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی سولماز، معین سهیلا، یوسف زادی مرتضی، امرالهی بیوکی نرگس. بررسی اثر عصاره های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1394؛15(2):75-83. Available from: https://sid.ir/paper/53944/fa

    IEEE: کپی

    سولماز سلیمانی، سهیلا معین، مرتضی یوسف زادی، و نرگس امرالهی بیوکی، “بررسی اثر عصاره های مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei بر فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 15، no. 2، pp. 75–83، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button