مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 129

چکیده

 مقدمه: مطالعه حاضر به منظور شناسایی الگوهای غذایی غالب در افراد بزرگسال ایرانی و ارتباط آن با خطر دیابت نوع دو انجام شد.روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی آشیانه ای, در قالب مطالعه قند و لیپید تهران در 698 زن و مرد بزرگسال با میانگین سنی 43.6±12.0 سال انجام شد. افراد گروه مورد شامل افرادی بودند که در ابتدای مطالعه سالم و در طی آزمون های پیگیری, مبتلا به دیابت نوع دو شدند و دارای داده های غذایی نیز بودند. برای هر مورد, 3 نفر به عنوان شاهد انتخاب و از نظر سن, جنس و ماه خونگیری همسان شدند. تعیین الگوهای غذایی به روش تحلیل عاملی و ارتباط میزان پیروی از هر یک از الگوهای غذایی با ابتلا به دیابت با روش رگرسیون لجستیک شرطی انجام شد.یافته ها: سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد. پس از کنترل عوامل خطر ابتلا به دیابت, نسبت شانس ابتلا به دیابت نوع دو, به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل, حبوبات, تخم مرغ و گوشت قرمز (الگوی غذایی سنتی ) کاهش معنی داری داشت (نسبت شانس: 0.82, فاصله اطمینان 0.99- 0.67).نتیجه گیری: الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل و حبوبات ممکن است بتواند خطر بروز دیابت نوع دو را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصلحی، نازنین، حسینی اصفهانی، فیروزه، حسین پناه، فرهاد، میرمیران، پروین، حجت، پروانه، و عزیزی، فریدون. (1394). الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 15(2)، 120-129. SID. https://sid.ir/paper/53949/fa

    Vancouver: کپی

    مصلحی نازنین، حسینی اصفهانی فیروزه، حسین پناه فرهاد، میرمیران پروین، حجت پروانه، عزیزی فریدون. الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1394؛15(2):120-129. Available from: https://sid.ir/paper/53949/fa

    IEEE: کپی

    نازنین مصلحی، فیروزه حسینی اصفهانی، فرهاد حسین پناه، پروین میرمیران، پروانه حجت، و فریدون عزیزی، “الگوی غذایی بر پایه غلات کامل و حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع دو،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 15، no. 2، pp. 120–129، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا