مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف میوه ها و سبزی ها با سطح CRP پلاسما و شیوع سندرم متابولیک در زنان

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 283

چکیده

 مقدمه: اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط مصرف میوه ها و سبزی ها با سطح پلاسمایی بیومارکرهای التهابی و شیوع سندرم متابولیک وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیها با سطح پلاسمایی CRP و سندرم متابولیک در زنان تهرانی صورت گرفت.روش ها: در این مطالعه مقطعی 486 زن 60-40 ساله از معلمان زن تهرانی که مبتلا به بیماری های مزمن نبوده و انرژی دریافتی خود را در حد معقول گزارش کرده بودند به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک برای یکسال ارزیابی گردید. وزن و قد طبق دستورالعمل های استاندارد اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سیاهرگی پس از 14-12 ساعت ناشتا بودن, جهت اندازه گیری سطح گلوکز خون, انسولین و لیپیدهای سرم جمع آوری گردید و فشار خون طبق روش استاندارد اندازه گیری شد. سندرم متابولیک طبق معیارهای Adult Treatment Panel-III) ATP III تعریف شد.یافته ها: میانگین مصرف میوه ها و سبزی ها در افراد مورد مطالعه بترتیب 228±79 و 186±88 گرم در روز بود. هم مصرف میوه ها و هم مصرف سبزی ها, هر دو ارتباط معکوسی با سطح پلاسمایی CRP داشتند. بعد از کنترل اثر سن, نمایه توده بدن و دور کمر, میانگین پلاسمایی CRP در بین پنجک های مصرف میوه ها بترتیب 1.61, 1.65, 1.79, 1.94 و 1.56 میلی گرم در لیتر (مقدار P برای روند کمتر از 0.01) و در بین پنجک های مصرف سبزی ها بترتیب 1.52, 1.58, 1.82, 2.03 و 1.47 میلی گرم در لیتر بود (مقدار P برای روند کمتر از 0.01). این ارتباط های معکوس پس از کنترل اثر سایر عوامل مخدوش کننده و عوامل تغذیه ای همچنان معنی دار بود. پس از کنترل اثر عوامل مخدوش کننده, افرادی که در بالاترین پنجک مصرف میوه ها بودند دارای 34% (فاصله اطمینان %20 : %95 تا 46%) و افرادی که در بالاترین پنجک مصرف سبزی ها قرار داشتند, دارای 30% (فاصله اطمینان %16 : %95 تا 39%) شانس کمتر جهت ابتلا به سندرم متابولیک در مقایسه با افراد پایین ترین پنجک بودند.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه ارتباط معکوسی را بین مصرف بالای میوه ها و سبزی ها با خطر سندرم متابولیک نشان داد, شاید قسمتی از این ارتباط از طریق سطح پلاسمایی CRP میانجیگری شود. این یافته ها از توصیه های کنونی تغذیه ای مبنی بر افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی حمایت می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیل زاده، احمد، و آزادبخت، لیلا. (1386). ارتباط مصرف میوه ها و سبزی ها با سطح CRP پلاسما و شیوع سندرم متابولیک در زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(3 (پیاپی 20))، 271-283. SID. https://sid.ir/paper/54073/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیل زاده احمد، آزادبخت لیلا. ارتباط مصرف میوه ها و سبزی ها با سطح CRP پلاسما و شیوع سندرم متابولیک در زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛6(3 (پیاپی 20)):271-283. Available from: https://sid.ir/paper/54073/fa

    IEEE: کپی

    احمد اسماعیل زاده، و لیلا آزادبخت، “ارتباط مصرف میوه ها و سبزی ها با سطح CRP پلاسما و شیوع سندرم متابولیک در زنان،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 3 (پیاپی 20)، pp. 271–283، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button