مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 277

چکیده

 مقدمه: در راهنماهای رژیمی افزایش مصرف سبزی و میوه به منظور پیشگیری از بیماری های مزمن توصیه می شود. هدف از مطالعه حاضر, ارتباط بین مصرف میوه ها و سبزی ها و عوامل خطرزای سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی می باشد.مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی, چارک های مصرف سبزی ها و میوه ها طبق پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی در 606 فرد بزرگسال 74-18 ساله شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران مشخص شدند. اندازه گیری فشار خون طبق روش های استاندارد و نمونه گیری خون از افراد به صورت ناشتا به منظور اندازه گیری های بیوشیمیایی انجام شد. هیپرتری گلیسریدمی, هیپرکلسترولمی, افزایش LDL-C و کاهش HDL-C, و سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATP III مشخص شدند.یافته ها: میانگین دریافت سبزی های نشاسته ای, سایر سبزی ها و میوه ها به ترتیب 50.8±49, 3.4±179 و 211±147 گرم در روز بود. شیوع سندرم متابولیک در افرادی که در چارک های پایین تر مصرف میوه ها قرار داشتند, بالاتر بود (17.2% در چارک اول در مقابل 15.4% در چارک چهارم,  .(P<0.05افراد با دریافت بالاتر سبزی ها (چارک های بالاتر) دریافت بیشتری از چربی ها (31.7±8 در چارک چهارم در مقابل 28.5±9 گرم در روز در چارک اول, P<0.05) و کلسترول (208±13 در چارک چهارم در مقابل 153±12 گرم در روز در چارک اول, P<0.05) داشتند و بین دریافت سبزی ها و چربی ها همبستگی وجود داشت P<0.001 و 0.26=r). تفاوت معنی داری در دریافت سبزی ها و میوه ها در سه گروه افرادی که دارای عوامل خطرزای سندرم متابولیک بودند (0, 2-1 و3 ³ عامل خطرزا) پس از تعدیل اثر چربی ها و اسیدهای چرب اشباع دریافتی دیده شد (سبزی ها ومیوه ها به ترتیب310±14 و 194±17 در گروه با 3 ³ عامل خطرزای در مقابل 364±18 و 248±15 گرم در روز در گروه بدون عامل خطرزا, (P<0.05.نتیجه گیری: با توجه به اینکه در این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت میوه ها, سبزی ها و سندرم متابولیک دیده شد, یافته های مطالعه حاضر تاییدی بر توصیه های تغذیه ای مبنی بر افزایش دریافت سبزی ها و میوه ها برای پیشگیری از بیماری های مزمن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، فریدون، میرمیران، پروین، و حسینی اصفهانی، فیروزه. (1386). ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 9(3 (مسلسل 35))، 267-277. SID. https://sid.ir/paper/27432/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی فریدون، میرمیران پروین، حسینی اصفهانی فیروزه. ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1386؛9(3 (مسلسل 35)):267-277. Available from: https://sid.ir/paper/27432/fa

    IEEE: کپی

    فریدون عزیزی، پروین میرمیران، و فیروزه حسینی اصفهانی، “ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 9، no. 3 (مسلسل 35)، pp. 267–277، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27432/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا