مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,002
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 217

چکیده

 زمینه و هدف: استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس به عنوان عواملی در ایجاد پوسیدگی دندان محسوب می گردند. اخیرا تحقیق و استفاده از داروهای گیاهی رو به افزایش است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردو با دهان شویه کلرهگزیدین روی این باکتری ها انجام گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, پس از جمع آوری برگ گردو, عصاره اتانولی گیاه تهیه و اثرات ضد میکروبی عصاره و کلر هگزیدین به روش چاهک - دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش میکرودایلوشن علیه استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس انجام شد, آمیکاسین (سی میکروگرم) به عنوان کنترل مثبت به کار رفت. میزان ترکیبات فنلی کل به روش فولین – سیتوکالتیو اندازه گیری شد. داده ها بر اساس مشاهده نتایج آزمایشگاهی در چک لیست جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS  ویرایش 16 و آزمون Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: مقدار MIC عصاره اتانولی برگ گردو برای استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس به ترتیب 125 و 15.6 میلی گرم در میلی لیتر بود. میزان هاله عدم رشد عصاره برای استرپتوکک موتانس کمتر از کلر هگزیدین (P=0.000) و در مورد استرپتوکک سانگوئیس اختلاف معنی داری نشان داده نشد (P=0.058) میزان ترکیبات فنولی 410±14.43 میلی گرم در گرم بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره برگ گردو دارای اثر ضد میکروبی علیه باکتری های مذکور بوده و می تواند به عنوان فرآورده ای آنتی سپتیک در پیشگیری و درمان پوسیدگیهای دندانی حاصل از این میکروارگانیسم ها جایگزین گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرافتی چالشتری، رضا، شرافتی چالشتری، فرهاد، رفیعیان کوپایی، محمود، دریس، فاطمه، و اشرفی، کوروش. (1389). مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 22(4 (مسلسل 77))، 211-217. SID. https://sid.ir/paper/54714/fa

    Vancouver: کپی

    شرافتی چالشتری رضا، شرافتی چالشتری فرهاد، رفیعیان کوپایی محمود، دریس فاطمه، اشرفی کوروش. مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1389؛22(4 (مسلسل 77)):211-217. Available from: https://sid.ir/paper/54714/fa

    IEEE: کپی

    رضا شرافتی چالشتری، فرهاد شرافتی چالشتری، محمود رفیعیان کوپایی، فاطمه دریس، و کوروش اشرفی، “مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردوی ایرانی با دهان شویه کلرهگزیدین بر روی استرپتوکک موتانس و استرپتوکک سانگوئیس،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 22، no. 4 (مسلسل 77)، pp. 211–217، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button