مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مواد آنتی اکسیدان بر روی استحکام برشی باند کامپوزیت با مینای بلیچ شده

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه و هدف: با وجود استفاده از روش های سریع بلیچینگ دندانپزشکان ناچارند درمانهای ترمیمی را به دلیل افت استحکام باند پس از استفاده از مواد اکسید کننده به تعویق بیندازند. استفاده از مواد آنتی اکسیدان می تواند به عنوان راه حلی برای این مشکل مورد بررسی قرار گیرد. این مطالعه به منظور بررسی اثر ماده آنتی اکسیدان سولفیت سدیم در مقایسه با ماده شناخته شده اسکوربات سدیم بر روی استحکام باند کامپوزیت با مینای بلیچ شده صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش تجربی در ده گروه آزمایشی بر روی صد دندان پری مولر سالم انسانی انجام شد (ده دندان در هر گروه). گروه های آزمایشی از نظر استفاده از ماده بلیچینگ و مدت زمان نگهداری نمونه ها پس از باندینگ به دو بخش اصلی تقسیم شدند. در بخش اول از کارباماید پراکساید Opalescens Quick) %35) به مدت سی دقیقه جهت بلیچینگ استفاده شد و در بخش دوم از کارباماید پراکساید Opalescense Regular) %15) به مدت شش روز "هر روز شش ساعت" جهت بلیچینگ استفاده گردید. گروه های آزمایشی در هر بخش به شرح زیر بود: 1: باندینگ بدون بلیچینگ (کنترل) 2: بلیچینگ - باندینگ 3: بلیچینگ - اسکوربات سدیم - باندینگ 4: بلیچینگ - سولفیت سدیم - باندینگ 5: بلیچینگ - وقفه سه هفته ای - باندینگ دندان ها پس از سیکل های حرارتی متناوب (هزار سیکل بین 5-55 درجه سانتی گراد) و یک هفته نگهداری در دمای محیط و آب مورد سنجش استحکام باند قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از طریق آزمون های Kolmogorov-Smirnov و آنالیز واریانس یک سویه ((ANOVA و Scheffe با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: نتایج حاصل از بررسی آماری نشان داد که استفاده از اسکوربات سدیم و سولفیت سدیم پس از بلیچینگ با کارباماید پراکساید موجب بهبود استحکام باند در حد گروه شاهد می گردد. نتیجه گیری: استفاده از اسکوربات سدیم و سولفیت سدیم به عنوان آنتی اکسیدان می تواند موجب بهبود استحکام باند با مینا در حد مینای بلیچ نشده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی بصیر، مهشید، رضوانی، محمدباقر، و پاریاب، مهرسا. (1386). بررسی تاثیر مواد آنتی اکسیدان بر روی استحکام برشی باند کامپوزیت با مینای بلیچ شده. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 19(3 (مسلسل 64))، 46-53. SID. https://sid.ir/paper/55086/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی بصیر مهشید، رضوانی محمدباقر، پاریاب مهرسا. بررسی تاثیر مواد آنتی اکسیدان بر روی استحکام برشی باند کامپوزیت با مینای بلیچ شده. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1386؛19(3 (مسلسل 64)):46-53. Available from: https://sid.ir/paper/55086/fa

    IEEE: کپی

    مهشید محمدی بصیر، محمدباقر رضوانی، و مهرسا پاریاب، “بررسی تاثیر مواد آنتی اکسیدان بر روی استحکام برشی باند کامپوزیت با مینای بلیچ شده،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 19، no. 3 (مسلسل 64)، pp. 46–53، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55086/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button