مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آزوسپیریلوم و شوری آب آبیاری بر عملکرد دانه و میزان پروتئین ارقام زراعی گندم

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 64

چکیده

 در ایـن پژوهش اثر تلقیح بذرهای گندم با باکـتـری آزوسپیریلوم برازیلنس بر روی میزان محصول, مقدار پروتئین و درصد رسوب پروتئین دانه سه رقم گندم زراعی (قدس, امید و روشن) تحت تیمار شوری آب آبیاری (2, 5 و 8 dSm-1) با استفاده از طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. پس از برداشت, نسبت به اندازه گیری میزان عملکرد دانه و مقادیر نیتروژن و پروتئین در ماده خشک دانه و درصد رسوب پروتئین در هر نمونه اقدام گردید. نتایج پژوهش حاکی از اثر معنی دار فاکتورهای آزوسپیریلوم و شوری بر عملکرد دانه, مقدار پروتئین و میزان رسوب پروتئین دانه در ارقام گندم بود. افزایش شوری باعث کاهش میزان عملکرد و بر عکس سبب افزایش پروتئین و میزان رسوب پروتئین شد. در گیاهان تلقیح شده با آزوسپیریلوم کلیه شاخص های اندازه گیری شده در مقایسه با گیاهان تلقیح نشده افزایش معنی داری نشان دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که آزوسپیریلوم می تواند با تعدیل شرایط نامناسب (شوری) در بالا بردن عملکرد دانه و میزان پروتئین ارقام گندم نقش مثبت و معنی داری را ایفا کند. در این راستا اثر متقابل تلقیح با آزوسپریلوم و رقم گندم معنی دار بود بنحوی که در تیمار شاهد رقم گندم قدس نسبت به دو رقم دیگر با مقدار 24.2% افزایش در عملکرد, 31% افزایش در مقدار پروتئین دانه و 24.1% افزایش در رسوب پروتئین در حالت تلقیح شده با آزوسپریلوم برتری نشان داد. این در حالی است که دو رقم دیگر نیز به دلیل استفاده از آزوسپیریلوم عملکرد, مقدار پروتئین و رسوب پروتئین بیشتری داشتند. در شرایط شور نیز افزایش پروتئین و رسوب پروتئین برای رقم قدس نسبت به سایر ارقام فزونی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مستاجران، اکبر، امتیازی، گیتی، و عموآقایی، ریحانه. (1385). اثر آزوسپیریلوم و شوری آب آبیاری بر عملکرد دانه و میزان پروتئین ارقام زراعی گندم. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 24(2 (ویژه نامه زیست شناسی))، 51-64. SID. https://sid.ir/paper/55984/fa

    Vancouver: کپی

    مستاجران اکبر، امتیازی گیتی، عموآقایی ریحانه. اثر آزوسپیریلوم و شوری آب آبیاری بر عملکرد دانه و میزان پروتئین ارقام زراعی گندم. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1385؛24(2 (ویژه نامه زیست شناسی)):51-64. Available from: https://sid.ir/paper/55984/fa

    IEEE: کپی

    اکبر مستاجران، گیتی امتیازی، و ریحانه عموآقایی، “اثر آزوسپیریلوم و شوری آب آبیاری بر عملکرد دانه و میزان پروتئین ارقام زراعی گندم،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 24، no. 2 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 51–64، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button