مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه گلرنگ بر روی تعدادی از باکتری ها

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 26

چکیده

 اخیرا توجه به تحقیقات دارویی برای جایگزینی داروهای شیمیایی توسط گیاهان دارویی سنتی معطوف گردیده است و بدین ترتیب ایجاد پایه علمی برای شناسایی اثرات آن ها, امری لازم است. لذا در این پژوهش اثرات عصاره های آبی و الکلی (اتانولی) از گلرنگ را بر روی باکتری های گرم مثبت: استافیلوکوکوس اورئوس, استرپتوکوکوس فکالیس و باسیلوس سریوس و نیز بر روی باکتریهای گرم منفی: سالمونلاتیفی, اشیریشیاکلی و شیگلافلکسزی بررسی گردید. نتایج آزمایشات نشان داد, که عصاره های آبی و الکلی در غلظت اصلی1 gr/ml دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اروئوس, استرپتوکوکوس فکالیس و سالمونلاتیفی می باشد, در حالی که بر روی باکتری های اشریشیاکلی, باسیلوس سرئوس و شیگلافلکسزی فاقد اثر ضد میکروبی است. حداقل غلظت کشنده باکتری عصاره های گیاه با حداقل غلظت کشنده باکتری آنتی بیوتیک های پنی سیلینG  و کلرآمفنیکل سدیم سوکسینات مقایسه شد. حداقل غلظت بازدارنده رشد باکتری و حداقل غلظت کشنده باکتری به ترتیب با روش سری رقت لوله ای و آگار پلیت تعیین شد. حداقل غلظت کشنده عصاره اتانولی مربوط به باکتری سالمونلاتیفی برابر با250  میلی گرم در میلی لیتر و کلر آمفنیکل سدیم سوکسینات برای این باکتری معادل5  میلی گرم در میلی لیتر تعیین گردید. این عصاره برای استافیلوکوکوس ارئوس برابر با125  میلی گرم در میلی لیتر و پنی سیلینG  بر روی باکتری فوق برابر5  واحد در میلی لیتر می باشد. با روش های مختلف آنالیز, فیتوشیمیایی عصاره ها, نظیر آزمایش ویلسون – تابوک, آزمایش شینودا و واکنش های با لجت و کد و مورن - تراگر, تست لیبرمن - بورشارد و تست سالکوفسکی انجام شد. مشخص شده است که آلکالوییدها و فلاونوییدها, گلیکوزیدها, استروییدها و تری پرپنوییدها در عصاره های این گیاه وجود دارند. مطالعات گوناگون نشان داده است که گیاهان غنی از ترکیبات فنلی دارای فعالیت ضد میکروبی علیه تعداد زیادی از میکروارگانیسم ها می باشند. بنابراین عصاره های این گیاه می تواند به عنوان یک منبع بالقوه برای داروهای جدید در نظر گرفته شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کسری کرمانشاهی، روحا، معطر، فریبرز، و سلیمانی منش، علیرضا. (1385). ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه گلرنگ بر روی تعدادی از باکتری ها. مجله علوم دانشگاه شهید چمران، -(15 (قسمت ب))، 18-26. SID. https://sid.ir/paper/57995/fa

Vancouver: کپی

کسری کرمانشاهی روحا، معطر فریبرز، سلیمانی منش علیرضا. ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه گلرنگ بر روی تعدادی از باکتری ها. مجله علوم دانشگاه شهید چمران[Internet]. 1385؛-(15 (قسمت ب)):18-26. Available from: https://sid.ir/paper/57995/fa

IEEE: کپی

روحا کسری کرمانشاهی، فریبرز معطر، و علیرضا سلیمانی منش، “ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه گلرنگ بر روی تعدادی از باکتری ها،” مجله علوم دانشگاه شهید چمران، vol. -، no. 15 (قسمت ب)، pp. 18–26، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57995/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button