مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آموزش تغذیه بر وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 زمینه و هدف: کم خونی فقر آهن یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای مخصوصا در بین زنان جوان است. راه های مختلفی برای مبارزه با کم خونی فقر آهن وجود دارد که از بین آنها تغییر در عادات غذایی مردم و دادن آموزش های تغذیه ای می تواند راه حل مناسبی باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر آموزش تغذیه بر کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی بود.روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی 68 دختر دبیرستانی مبتلا به کم خونی فقر آهن به مدت 4 ماه تحت آموزش های تغذیه ای قرار گرفتند. مواد آموزشی از طریق بروشور, جزوه و سخنرانی و حاوی نکات تغذیه ای مربوط به شناسایی گروه های مختلف غذایی, افزاینده ها و کاهنده های جذب آهن, منابع غنی از آهن و سایر نکات تغذیه ای مفید بود. در آغاز و پایان مطالعه شاخص های هموگلوبین خون, فریتین و روی سرم مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین میزان آگاهی و نگرش افراد شرکت کننده در آغاز و پایان مطالعه مورد سنجش قرار گرفت. از آزمون های t زوجی و ویلکاکسون و همبستگی اسپیرمن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.یافته ها: میزان هموگلوبین در آغاز و پایان مطالعه به ترتیب 109.5±10, 123.3±13 گرم در لیتر (P<0.001) و میزان فریتین به ترتیب 4.5±3.2 و 25.4±36.9 میکروگرم بر لیتر (P<0.001) بود. این میزان در مورد روی سرم 1.4±0.5 در مقابل 3.7±1 میلی گرم در دسی لیتر (P<0.001) بدست آمد. امتیاز میزان آگاهی قبل و بعد از مداخله به ترتیب 5.7±2.7 در مقابل (P<0.01) 6.8±1.9 و در مورد نگرش 25.1±3.4 در مقابل (P>0.05) 25.4±3.7 بود.نتیجه گیری: آموزش تغذیه ای می تواند باعث بهبودی در شاخص های خونی آهن و روی سرم در دختران مبتلا به کم خونی فقر آهن شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی، ابراهیم، رشیدی، مرضیه، ابراهیم زاده، فرزاد، کرباسی، شهره، و شکرالهی، نصرت. (1389). تاثیر آموزش تغذیه بر وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 12(1)، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/58294/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی ابراهیم، رشیدی مرضیه، ابراهیم زاده فرزاد، کرباسی شهره، شکرالهی نصرت. تاثیر آموزش تغذیه بر وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1389؛12(1):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/58294/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم فلاحی، مرضیه رشیدی، فرزاد ابراهیم زاده، شهره کرباسی، و نصرت شکرالهی، “تاثیر آموزش تغذیه بر وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 12، no. 1، pp. 37–45، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58294/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button