مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

589
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده از مناطق مختلف در شهر شیراز

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 50

چکیده

 زمینه و هدف: کریپتوسپوریدیوم, یکی از انگل های مشترک انسان و دام با میزبان های متنوع, به عنوان یک عامل بیماریزا در انسان به ویژه در افراد دچار سرکوب یا نقص ایمنی به خوبی شناخته شده است. از نظر همه گیرشناسی راه های انتقال کریپتوسپوریدیوم شامل انتقال اووسیست مقاوم از راه آب آشامیدنی, سبزیجات و غذا است. هدف از مطالعه حاضر,  مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده (به عنوان یکی از منابع آلودگی انسان) در مناطق مختلف شهر شیراز است.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 200 نمونه کاهو (هر نمونه 500 گرم) از چهار منطقه مختلف (کاهوی زرقان, کفترک, جهرمی و اهواز) در فصول بهار و تابستان سال 1385 مورد بررسی قرار گرفت. همه نمونه ها با رنگ آمیزی زیل نلسون اصلاح شده رنگ آمیزی شده و تعداد اووسیست در هر نمونه مورد شمارش قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری مربع کای و آزمون ناپارامتری کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: از 200 نمونه, 47 نمونه (5/23%) آلوده بودند. مقایسه آماری نتایج نشان داد که بجز کاهوی جهرم که آلودگی آن در بهار بیش از تابستان بود (P<0.05) تفاوت آماری معنی داری بین میزان آلودگی در بهار و تابستان وجود نداشت. مقایسه شدت آلودگی انواع کاهوها نشــان داد که شدت آلودگی کاهوی اهواز در فصل تابستان نسبت به سایر انواع کاهوها به طور معنی داری بیشتر است (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به آلودگی بالای کریپتوسپوریدیوم در کاهو, افزون بر شستشوی بهداشتی سبزیجات پیش از مصرف, بکارگیری روش های ویژه به منظور کاهش آلودگی مزرعه, مفید بنظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدمصطفی، نصیری نسب رفسنجانی، محسن، و بهرامی، سمیه. (1389). مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده از مناطق مختلف در شهر شیراز. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 12(2)، 44-50. SID. https://sid.ir/paper/58306/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدمصطفی، نصیری نسب رفسنجانی محسن، بهرامی سمیه. مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده از مناطق مختلف در شهر شیراز. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1389؛12(2):44-50. Available from: https://sid.ir/paper/58306/fa

    IEEE: کپی

    سیدمصطفی رضوی، محسن نصیری نسب رفسنجانی، و سمیه بهرامی، “مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده از مناطق مختلف در شهر شیراز،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 12، no. 2، pp. 44–50، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا