مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,223
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره زیره سبز (Cuminum cyminum) بر فعالیت آنزیم پارا اکسوناز -1

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 زمینه و هدف: زیره سبز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و احتمالا می تواند باعث کاهش اکسیداسیون لیپیدها گردد. آنزیم پاراکسوناز 1 همراه با HDL در خون حرکت می کند. این آنزیم با هیدرولیز کردن فسفولیپیدهای اکسید شده یک نقش حفاظتی در برابر اکسیداسیون لیپوپروتئین ها دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر زیره سبز بر سطح لیپوپروتئین های پلاسما و فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 بوده است.روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی 91 بیمار با LDL کلسترول خون بیشتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب و در 2 گروه دریافت کنندگان زیره سبز و لواستاتین قرار گرفتند بطوری که دو گروه از نظر ویژگی های دموگرافیک, همسان بودند. قبل و بعد از مصرف زیره سبز و لواستاتین, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 در همه افراد اندازه گیری گردید و نتایج با استفاده از آزمون t,t  زوجی و  ANOVAتجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: عصاره زیره سبز میزان قند خون و LDL اکسید شده را کاهش و فعالیت آریل استرازی آنزیم پاراکسوناز(PON1)  را افزایش داد (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به اینکه زیره سبز در مقایسه با لواستاتین تنها در افزایش فعالیت پارااکسوناز توانمندتر بوده است, به نظر می رسد اگر زیره سبز در کنار لواستاتین به عنوان مکمل بکار رود بتواند عدم تاثیر لواستاتین بر پارااکسوناز 1 را پوشش داده و حتی باعث کاهش بیشتر LDL اکسید شده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قطره سامانی، کیهان، فرخی، عفت، رفیعیان، محمود، ربیعی، رحمت اله، و صادقی، مسعود. (1389). بررسی تاثیر عصاره زیره سبز (Cuminum cyminum) بر فعالیت آنزیم پارا اکسوناز -1. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 12(3)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/58328/fa

    Vancouver: کپی

    قطره سامانی کیهان، فرخی عفت، رفیعیان محمود، ربیعی رحمت اله، صادقی مسعود. بررسی تاثیر عصاره زیره سبز (Cuminum cyminum) بر فعالیت آنزیم پارا اکسوناز -1. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1389؛12(3):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/58328/fa

    IEEE: کپی

    کیهان قطره سامانی، عفت فرخی، محمود رفیعیان، رحمت اله ربیعی، و مسعود صادقی، “بررسی تاثیر عصاره زیره سبز (Cuminum cyminum) بر فعالیت آنزیم پارا اکسوناز -1،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 12، no. 3، pp. 1–6، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58328/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا