مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

188
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تشخیص مولکولی و سرولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین از مواد لبنی تهیه شده به روش سنتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل مسمومیت در مواد غذایی و لبنی است. انتروتوکسین های استافیلوکوکی فاکتور اصلی ایجاد مسمومیت غذایی می باشد که از تیپ های مختلفی تشکیل شده اند. مهمترین آنها انتروتوکسین های تیپ (SEA) A و (SEB) B می باشد. هدف از این مطالعه تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین تیپ A و B به روش مولکولی و سرولوژیک از مواد لبنی سنتی می باشد.روش بررسی: در این تحقیق توصیفی  -تحلیلی آزمایشگاهی با رعایت شرایط استریل از 100 نمونه مواد لبنی تهیه شده به روش سنتی در سطح شهر تهران نمونه برداری و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها با استفاده از روش های متداول باکتری شناسی کشت داده شده و استافیلوکوکوس اورئوس ها شناسایی شدند. ژن هایSEA  و SEB در استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده, به روش PCR شناسایی شد. قدرت انتروتوکسین زایی سویه های دارای این ژن ها, به روش کشت در کیسه دیالیز بررسی شد و بوسیله آزمایش سرولوژیک ایمنودیفیوژن منفرد شعاعی (SRID) تایید گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: 32% از مواد غذایی از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودند (خامه 18%, پنیر 10% و شیر 4%). نتایج آزمایش PCR نشان داد که از میان استافیلوکوک های جدا شده, 15.6% دارای ژنSEA , %9.3 دارای ژن SEB و 6.2% آنها دارای هردو ژن SEA و SEB هستند (P<0.05). بررسی قدرت انتروتوکسین زایی سویه های دارای این ژن ها نشان داد که به ترتیب 80% و 33% ژن های SEA وSEB بیان شدند.نتیجه گیری: بر اساس یافته های ما پیشنهاد می شود که ژن های انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریقPCR  که یک روش اختصاصی, حساس, سریع و ارزان می باشد جایگزین روش های سنتی گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایمانی فولادی، عباسعلی، ریاضی پور، مجید، و ستاری، مرتضی. (1388). مقایسه تشخیص مولکولی و سرولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین از مواد لبنی تهیه شده به روش سنتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 11(4)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/58354/fa

    Vancouver: کپی

    ایمانی فولادی عباسعلی، ریاضی پور مجید، ستاری مرتضی. مقایسه تشخیص مولکولی و سرولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین از مواد لبنی تهیه شده به روش سنتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1388؛11(4):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/58354/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی ایمانی فولادی، مجید ریاضی پور، و مرتضی ستاری، “مقایسه تشخیص مولکولی و سرولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین از مواد لبنی تهیه شده به روش سنتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 11، no. 4، pp. 19–26، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58354/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button