مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات عصاره آبی گیاه سیر روی خواص الکترو - فیزیولوژیک پایه و وابسته به سرعت در گره دهلیزی – بطنی جدا شده خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 64

چکیده

 زمینه و هدف: گیاهان دارویی, به علت سهولت دسترسی, کاهش عوارض جانبی و قیمت مناسب, به عنوان جایگزین های شایسته داروهای شیمیایی, همواره مورد توجه بوده اند. مطالعات قبلی در مورد اثرات فارماکولوژیک و بیوشیمیایی گیاه سیر (Allium sativum) بیانگر اثرات کاهندگی فشارخون, اثرات آنتی آریتمیک, خاصیت اینوتروپ و کرونوتروپ منفی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثرات عصاره آبی سیر بر روی خواص پایه و کارکردی گره دهلیزی بطنی می باشد.روش بررسی: در تحقیق حاضر از گستره بافتی جداشده گره دهلیزی بطنی خرگوش (2-5/1 کیلوگرم) شامل دهلیز راست, سپتوم بین دهلیزی و دسته هیس جهت تعیین تاثیر غلظت های مختلف عصاره آبی سیر استفاده شد. پروتکل های انتخابی تحریکی (تسهیل, خستگی, ریکاوری) برای بررسی خواص گره دهلیزی – بطنی در 14 خرگوش (2 گروه) به صورت مستقل مورد استفاده قرار گرفتند. در گروه اول آزمایشی (8 خرگوش) غلظت های مختلف سیر (20, 30, 100 و 850 میلی گرم در لیتر) و در گروه دوم وراپامیل (1/0 میکرومولار) بکار برده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ویکاکسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج این تحقیق بیانگر تاثیر معنی دار غلظت های مختلف عصاره گیاه در افزایش پارامترهای الکتروفیزیولوژیک پایه (زمان هدایت دهلیزی – بطنی, ونکباخ, زمان تحریک ناپذیری کارکردی و زمان تحریک نپذیری موثر) و همچنین میزان خستگی می باشد (P<0.05). به طوری که به ترتیب در گروه کنترل و غلظت 20 میلی گرم بر لیتر زمان هدایت دهلیزی – گره ای از 41.3±5.3 میلی ثانیه به 45.6±5.1 میلی ثانیه و زمان تحریک ناپذیری کارکردی FRP از 108.6±14.4 به 167±1.1 میلی ثانیه افزایش یافت (P<0.05). عصاره سیر توانست اثرات مهاری کمتری در شاخص های فوق در مقایسه با وراپامیل ایجاد کند (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان دهنده نقش بالقوه ضد آریتمی عصاره آبی سیر به وسیله افزایش زمان خستگی و تحریک ناپذیری می باشد. بنابراین ممکن است در درمان آریتمی های فوق بطنی موثر باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوری، وحید، نایب پور، سیدمحسن، میرعباسی، عباس، و صالحی، عارف. (1386). اثرات عصاره آبی گیاه سیر روی خواص الکترو - فیزیولوژیک پایه و وابسته به سرعت در گره دهلیزی – بطنی جدا شده خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 9(3)، 57-64. SID. https://sid.ir/paper/58650/fa

    Vancouver: کپی

    خوری وحید، نایب پور سیدمحسن، میرعباسی عباس، صالحی عارف. اثرات عصاره آبی گیاه سیر روی خواص الکترو - فیزیولوژیک پایه و وابسته به سرعت در گره دهلیزی – بطنی جدا شده خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1386؛9(3):57-64. Available from: https://sid.ir/paper/58650/fa

    IEEE: کپی

    وحید خوری، سیدمحسن نایب پور، عباس میرعباسی، و عارف صالحی، “اثرات عصاره آبی گیاه سیر روی خواص الکترو - فیزیولوژیک پایه و وابسته به سرعت در گره دهلیزی – بطنی جدا شده خرگوش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 9، no. 3، pp. 57–64، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58650/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button