مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

940
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات قره قاط بر سطح لیپید پروفایل در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی خفیف: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 99

چکیده

 زمینه و هدف: هایپر لیپیدمی یا افزایش چربی خون, به عنوان یک ریسک فاکتور مستقل و قابل اصلاح در بیماری های قلبی- عروقی (CVD) شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات قره قاط (Vaccinium arctostaphylos) بر سطح لیپید پروفایل بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی بود.روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسو کور, 50 بیمار هایپر لیپیدمی خفیف با محدوده سنی 76-14 سال انتخاب و به طور تصادفی ساده به دو گروه کنترل و مورد (هر گروه 25 نفر) تقسیم شدند. بیماران گروه مورد روزانه 2 عدد کپسول قره قاط (معادل با 2±45 میلی گرم آنتوسیانین) و گروه کنترل کپسول پلاسبو به مدت یک ماه مصرف کردند. میزان سرمی سطح تری گلیسرید (TG), کلسترول تام (TC) و لیپوپروتئین با چگال کم (LDL) و کاهش سطح لیپوپروتئین با چگال بالا (HDL) قبل و بعد از مطالعه برای دو گروه بررسی و مقایسه گردید.یافته ها: میانگین سن, نمایه توده بدنی BMI)), TG, HDL, LDL و TC بین بیماران دو گروه در ابتدای مطالعه تفاوت معنی داری نداشت. میانگین تغییرات در گروه دریافت کننده قره قاط در مقایسه با گروه کنترل در پایان یک ماه, برای فاکتورهای TC (226.48±32.09 در مقابل 192.04±28.81), LDL-C (132.80±23.76 در مقابل 121.36±27.46) و تری گلیسرید (226.20±96.99 در مقابل 156.56±46.76) کاهش معنی داری نشان داد. ولی برای فاکتورهای HDL-C و BMI تغییرات معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: در این مطالعه مصرف گیاه قره قاط به مدت یک ماه موجب کاهش لیپید پروفایل در افراد مبتلا به هایپر لیپیدمی خفیف شد, لذا این گیاه می تواند در پیشگیری از شیوع بیماری های قلبی- عروقی ارزشمند باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکیمی، مصطفی، سلطانی، رسول، کشوری، مهتاب، عسگری، صدیقه، و صراف زادگان، نضال. (1393). بررسی اثرات قره قاط بر سطح لیپید پروفایل در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی خفیف: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 16(5)، 92-99. SID. https://sid.ir/paper/58711/fa

    Vancouver: کپی

    حکیمی مصطفی، سلطانی رسول، کشوری مهتاب، عسگری صدیقه، صراف زادگان نضال. بررسی اثرات قره قاط بر سطح لیپید پروفایل در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی خفیف: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1393؛16(5):92-99. Available from: https://sid.ir/paper/58711/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی حکیمی، رسول سلطانی، مهتاب کشوری، صدیقه عسگری، و نضال صراف زادگان، “بررسی اثرات قره قاط بر سطح لیپید پروفایل در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی خفیف: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 16، no. 5، pp. 92–99، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58711/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button