مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سوپرمینت (اسانس نعناع) بر میزان دردهای شکمی پس از عمل کولونوسکوپی

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 120

چکیده

 زمینه و هدف: کولونوسکپی روشی تهاجمی است که برای بیمار به ویژه کودکان ناراحت کننده و دردناک است. هدف از تحقیق حاضر بررسی میزان تاثیر تجویز قطره خوراکی سوپرمینت (اسانس نعناع) بر درد و رضایتمندی بیمار پس از عمل کولونوسکوپی بوده است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی, 101 بیمار کاندید عمل کولونوسکوپی به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به گروه شاهد (50 نفر) دارویی تجویز نشد. به گروه مورد (51 نفر), 20 قطره خوراکی سوپرمینت 30 دقیقه قبل از کولونوسکوپی خورانده شد. پس از عمل کولونوسکوپی با استفاده از پرسشنامه استاندارد میزان درد و رضایتمندی بیمار بررسی شد. داده ها توسط آزمون توصیفی و تحلیلی (t-test) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین میزان دردهای شکمی در گروه شاهد 0.527±2.500 و در گروه مورد 0.491±1.625 از نمره 10 بود (P<0.05). در گروه شاهد 8% اطفال و در گروه مورد 17.6% اطفال با درجه عالی رضایت داشتند. در گروه مورد میانگین درجه رضایت بیماران 0.566±2.607 و در گروه شاهد 0.389±1.833 بود (P<0.05). زمان کولونوسکپی در گروه مورد به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (P<0.05). نتیجه گیری: تجویز اسانس نعناع به کودکان قبل از عمل کولونوسکوپی باعث کاهش دردهای شکمی و افزایش رضایتمندی بیمار پس از عمل کولونوسکوپی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، محمدعلی، نجفی، مهری، سعیدی، معصومه، خداداد، احمد، کیانی فر، حمیدرضا، جعفری، سیدعلی، غیورمبرهن، مجید، و محمدی، شبنم. (1393). بررسی تاثیر سوپرمینت (اسانس نعناع) بر میزان دردهای شکمی پس از عمل کولونوسکوپی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 16(1)، 114-120. SID. https://sid.ir/paper/58844/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی محمدعلی، نجفی مهری، سعیدی معصومه، خداداد احمد، کیانی فر حمیدرضا، جعفری سیدعلی، غیورمبرهن مجید، محمدی شبنم. بررسی تاثیر سوپرمینت (اسانس نعناع) بر میزان دردهای شکمی پس از عمل کولونوسکوپی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1393؛16(1):114-120. Available from: https://sid.ir/paper/58844/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی کیانی، مهری نجفی، معصومه سعیدی، احمد خداداد، حمیدرضا کیانی فر، سیدعلی جعفری، مجید غیورمبرهن، و شبنم محمدی، “بررسی تاثیر سوپرمینت (اسانس نعناع) بر میزان دردهای شکمی پس از عمل کولونوسکوپی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 16، no. 1، pp. 114–120، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button