مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل، 1378

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و هدف: وضعیت تغذیه هر فرد به عوامل متعددی بستگی دارد. بررسی مسایل و مشکلات غذا و تغذیه, از جمله تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در تعیین سیاست ها و برنامه های تغذیه ای, رفع کمبود های غذایی, ارتقای سطح تغذیه و پیشگیری از بیماری های ناشی از سو تغذیه در جامعه راهگشا هستند. هدف از این بررسی تعیین میزان انرژی, مواد مغذی مصرفی, عادات تغذیه ای و الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی شهر اردبیل بود. روش کار: این بررسی یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در 250 خانوار از 15 روستای شهرستان اردبیل به روش تصادفی ساده انجام گرفت. از تمامی افراد خانوار بررسی غذایی بوسیله یادآمد خوراک 24 ساعته و بسامد مصرف مواد غذایی به عمل آمد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارهای Food Processor و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت روی, سلنیوم, ویتامین B2 و اسید فولیک در مردان و زنان روستایی کمتر از مقادیر توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود (P<0.001), در صورتی که دریافت برخی از مـواد مغـذی مثـل پروتئیـن, آهـن و کلسیـم افـراد روستایـی بیشـتر از مقادیـر توصـیـه شـده سازمـان جهانـی بهـداشت بود (P<0.001). حدود 20% افراد روستایی کالری دریافتی شان کمتر از 75% مقادیر توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود, که بیشتر در مردان روستایی دیده شد. نتایج حاصل از تکرار مصرف موادغذایی نشان داد که عمده غذای مصرفی جوامع روستایی نان لواش, سیب زمینی, تخم مرغ, شیر, بیسکویت, ماست, سیر, پیاز, روغن نباتی, کره و گوجه فرنگی بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که دریافت نامناسب برخی از مواد مغذی در برنامه غذایی افراد روستایی وجود داشت. پیشنهاد می شود به منظور بهبود وضعیت تغذیه روستاییان می بایست مصرف منظم گروه های مختلف مواد غذایی آموزش داده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، علی، مجیدپور، علی، و سقا، محسن. (1382). بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل, 1378 . مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 2(4 (پیاپی 8))، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/59581/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی علی، مجیدپور علی، سقا محسن. بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل, 1378 . مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1382؛2(4 (پیاپی 8)):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/59581/fa

    IEEE: کپی

    علی نعمتی، علی مجیدپور، و محسن سقا، “بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل, 1378 ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 2، no. 4 (پیاپی 8)، pp. 51–58، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button