مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی الکلی مریم گلی بر تخریب حافظه ناشی از نانوذرات اکسید آهن در حضور و غیاب مسدودکننده گیرنده های بتا- آدرنرژیک در موش سوری نر بالغ

صفحات

 صفحه شروع 348 | صفحه پایان 359

چکیده

 زمینه و هدف: مریم گلی یکی از گیاهان دارویی بهبود دهنده حافظه است که از گذشته مورد استفاده بشر قرار دارد. از طرف دیگر, نانو ذرات اکسید آهن که امروزه کاربرد وسیعی در پزشکی و صنعت دارد, ممکن است فرایندهای مغزی مرتبط با حافظه را مختل نماید. در تحقیق حاضر, اثر عصاره آبی الکلی مریم گلی بر تخریب حافظه ناشی از نانو ذرات اکسید آهن و نقش گیرنده های بتا- آدرنرژیک در این اثر, مورد مطالعه قرار گرفت.روش کار: جهت ارزیابی حافظه اجتنابی مهاری, حیوانات در دستگاه استپ داون آموزش داده شدند و بلافاصله پس از آموزش, داروها (سالین, عصاره آبی- الکلی برگ مریم گلی, نانو ذرات اکسید آهن و پروپرانولول) به صورت درون صفاقی تزریق گردید. 24 ساعت بعد, حافظه بلند مدت آنها مورد آزمون قرار گرفت و مدت زمان تاخیر پائین آمدن حیوانات از سکو ثبت گردید.یافته ها: تزریق نانو ذرات اکسیدآهن (5 میلیگرم/کیلوگرم) فراخوانی حافظه را کاهش داد (P<0.05). همچنین تزریق عصاره گیاه مریم گلی (mg/kg 40, 20), مانع از اثر کاهش دهنده نانو ذرات اکسید آهن بر حافظه بلند مدت گردید (P<0.01). از طرف دیگر تزریق پروپرانولول (mg/kg 10, 5) پیش از عصاره مریم گلی (40 میلیگرم/کیلوگرم) به اضافه نانو ذرات اکسید آهن (5 میلیگرم/کیلوگرم), اثر مریم گلی را در بهبود حافظه مهار کرد.نتیجه گیری: به نظر می رسد عصاره گیاه مریم گلی اثر تخریبی نانوذرات اکسید آهن بر حافظه را کاهش می دهد. ممکن است مکانیسم های بتا آدرنرژیک در این اثر عصاره گیاه مریم گلی دخالت داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبتین، شیما، خواجه پور، لطف اله، کسمتی، مهناز، و نجف زاده، حسین. (1394). اثر عصاره آبی الکلی مریم گلی بر تخریب حافظه ناشی از نانوذرات اکسید آهن در حضور و غیاب مسدودکننده گیرنده های بتا- آدرنرژیک در موش سوری نر بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 15(4)، 348-359. SID. https://sid.ir/paper/59936/fa

    Vancouver: کپی

    آبتین شیما، خواجه پور لطف اله، کسمتی مهناز، نجف زاده حسین. اثر عصاره آبی الکلی مریم گلی بر تخریب حافظه ناشی از نانوذرات اکسید آهن در حضور و غیاب مسدودکننده گیرنده های بتا- آدرنرژیک در موش سوری نر بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1394؛15(4):348-359. Available from: https://sid.ir/paper/59936/fa

    IEEE: کپی

    شیما آبتین، لطف اله خواجه پور، مهناز کسمتی، و حسین نجف زاده، “اثر عصاره آبی الکلی مریم گلی بر تخریب حافظه ناشی از نانوذرات اکسید آهن در حضور و غیاب مسدودکننده گیرنده های بتا- آدرنرژیک در موش سوری نر بالغ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 15، no. 4، pp. 348–359، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button