مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های جدا شده از حوضه آبریز دریاچه ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 336

چکیده

 زمینه و هدف: گسترش مشکل مقاومت میکروبی, نیاز به تحقیقات دارویی را, برای جایگزینی داروهای شیمیایی ضروری کرده است, که از ارزنده ترین جایگزین ها, متابولیت های ثانویه آنتی بیوتیکی سیانوباکتری ها است. از آن جایی که تاکنون گزارشی از بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های حوضه آبریز دریاچه ارومیه صورت نگرفته است, لذا در این تحقیق به بررسی خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی سیانوباکتری های جدا شده از دریاچه ارومیه و شناسایی سویه های پرتوان پرداخته ایم.روش کار: انواع نمونه های محیطی برای جداسازی سویه های سیانوباکتری غربالگری شد, علاوه بر سوپرناتانت محیط های کشت, عصاره های سیانوباکتری ها با استفاده از انواع حلال ها تهیه گردید. اثر سوپرناتانت و عصاره های سیانوباکتری با استفاده از روش انتشار از دیسک و همچنین اندازه گیری حداقل غلظت بازدارندگی (MIC; Minimum Inhibitory Concentration) علیه باکتری های گرم مثبت و منفی و قارچ ها بررسی شد, سیانوباکتری های دارای فعالیت ضدمیکروبی بالا بر اساس ویژگی های ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک و همچنین توالی 16 SrRNA مورد شناسایی قرار گرفتند. یافته ها: در این بررسی تعداد 54 سویه مختلف سیانوباکتری جداسازی شد که شش سویه با داشتن اثرات ضدمیکروبی قابل توجه شناسایی شدند که مربوط به جنس های Synechococcus sp., Gloeocapsa sp., Anabaena sp., Nodularia sp.,  Leptolyngbya sp.و گونه Chroococcus disperses بودند. بهترین اثر ضدمیکروبی با عصاره های کلروفرمی حاصل شد که روی باکتری های گرم مثبت و قارچ ها بیشترین اثر مشاهده شد. مقادیر MIC در سویه های سیانوباکتریایی مورد مطالعه بین 20 تا 80 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود و سویه لپتولینگبیا با داشتن MIC حدود 20 mg/ml روی کاندیدا کروزئی بالاترین فعالیت ضدمیکروبی را در بین سیانوباکتری ها نشان داد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده سیانوباکتری ها می توانند به عنوان یکی از منابع تولید ترکیبات ضدمیکروبی مطرح شوند. نتایج حاصل نشان داد که سیانوباکتری های رشته ای Anabaena sp., Nodularia sp. و Leptolyngbya sp. ترکیبات موثرتری را علیه باکتری های گرم مثبت و قارچ های مخمری تولید می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرینی، غلامرضا، رسولی، ایرج، اباذری، محسن، و قاسمی، یونس. (1390). بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های جدا شده از حوضه آبریز دریاچه ارومیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 11(4 (پیاپی 42))، 329-336. SID. https://sid.ir/paper/59981/fa

    Vancouver: کپی

    زرینی غلامرضا، رسولی ایرج، اباذری محسن، قاسمی یونس. بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های جدا شده از حوضه آبریز دریاچه ارومیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1390؛11(4 (پیاپی 42)):329-336. Available from: https://sid.ir/paper/59981/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا زرینی، ایرج رسولی، محسن اباذری، و یونس قاسمی، “بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های جدا شده از حوضه آبریز دریاچه ارومیه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 11، no. 4 (پیاپی 42)، pp. 329–336، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button