مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,126
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط کاروتنوئیدهای دریافتی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II

صفحات

 صفحه شروع 287 | صفحه پایان 290

چکیده

 زمینه و هدف: استرس های اکسیداتیودرپاتوژنز دیابت نوع II به دلیل افزایش مقاومت به انسولین یا اختلال در ترشح انسولین و بروز آتروسکلروز دخیل می باشند. آنتی اکسیدان های غذایی از جمله کاروتنوئیدها با ممانعت از واکنش های اکسیداسیون اثر حفاظتی علیه دیابت دارند. بنابراین مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط کاروتنوئیدهای مصرفی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران دیابتی نوع II در شهرستان سبزوار انجام شد.روش کار: این تحقیق یک مطالعه تحلیلی- مقطعی است که بر روی بیماران به دیابت نوع II که بروش تصادفی انتخاب شدند, انجام گرفت. قد و وزن بیماران اندازه گیری شد. داده های لازم در زمینه دریافت غذایی با استفاده از یاد آمد 24 ساعته خوراک طی سه روز متوالی و بسامد خوراک بدست آمد. مقادیر ذکر شده با استفاده از راهنمای مقیاس های خانگی به گرم تبدیل شدند سپس مقدار کاروتنوئیدهای موجود در غذا محاسبه گردید. شاخص های قندخون, تری گلیسرید و کلسترول سرم بعد از 12 ساعت ناشتا با روش آنزیمی اندازه گیری شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون های آمار توصیفی و Partial Correlation استفاده شد.یافته ها: این تحقیق بر روی 75 بیمار دیابتی نوع II با میانگین سنی 54.05±14.2 سال و میانگین 27.02±5.03 BMI کیلوگرم بر مترمربع انجام شد. میانگین قندخون 196.36±87.82, تری گلیسرید 262.84±147.89 و کلسترول تام سرم 243.98±60.76 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین میزان دریافت بتاکاروتن 1236.56±810.21, آلفاکاروتن 878.170±149.04, لوتئین / زیزانتین 1163.40±819.77 و لیکوپن 2195.77±988.70 میکروگرم بود.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که اکثر کاروتنوئیدها با شاخص های قند و لیپید بیماران دیابتی ارتباط معکوس دارند هرچند از نظر آماری معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، اکرم، و گل افروزشهری، مهدی. (1385). ارتباط کاروتنوئیدهای دریافتی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 6(3 (پیاپی 21))، 287-290. SID. https://sid.ir/paper/60094/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی اکرم، گل افروزشهری مهدی. ارتباط کاروتنوئیدهای دریافتی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1385؛6(3 (پیاپی 21)):287-290. Available from: https://sid.ir/paper/60094/fa

    IEEE: کپی

    اکرم کوشکی، و مهدی گل افروزشهری، “ارتباط کاروتنوئیدهای دریافتی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 6، no. 3 (پیاپی 21)، pp. 287–290، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا