مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

33,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 131

چکیده

 مقدمه: دو عامل خطر مهم بیماری اترواسکلروز, دیابت شیرین و افزایش چربی های خون می باشد. سیر از زمان های قدیم مورد استفاده بوده و مطالعات مختلفی در مورد اثرات سیر بر کاهش قند و چربی خون صورت گرفته که بعضی از آنها این موضوع را اثبات و برخی رد کرده اند. هدف از تحقیق حاضر مطالعه اثر مصرف سیر خام (Allium sativum) بر روی تعدادی از فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با قند و چربی بالا می باشد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی, بر روی 25 نفر افراد واجد شرایط و با میزان قند خون بالای 126 میلی گرم در دسی لیتر و کلسترول تام خون بیش از 245 میلی گرم در دسی لیتر انجام گرفت. هر داوطلب 5 گرم سیرخام را دو بار در روز به مدت 42 روز مصرف کرد و سپس 42 روز اصلا سیر مصرف نکرد. سه مرحله خونگیری بصورت ناشتا جهت اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی انجام شد. نتایج با استفاده از آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.نتایج: میزان متوسط قندخون ناشتا (P<0.01) و کلسترول تام (P<0.001) پس از 42 روز مصرف سیر خام به صورت معنی داری کاهش یافت. اما بعد از قطع مصرف سیر مجددا افزایش پیدا کرد. HDL-C به صورت معنی درای افزایش و HbA1C کاهش یافت (P<0.05). مصرف سیر خام بر اوره کراتینین اسید اوریک تست های عملکرد کبدی کلسترول با دانسیته پایین تاثیر معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق اخیر, می توان به این نتیجه رسید که مصرف سیر می تواند کلسترول تام خون, FBS و HbA1C را کاهش و HDL-C را افزایش دهد. بنابراین سیر می تواند در موارد خفیف دیابت شیرین و هیپرلپیدمی به خصوص در کسانی که نتوانند داروهای شیمیایی را تحمل کنند, مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، مهدی، حاجی زاده، محمدرضا، حسینی سادات، کبری، حسینی، سیدحبیب اله، اسدی کرم، غلامرضا، خاکساری، محمد، و صادقی، عباس. (1386). اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 11(2)، 127-131. SID. https://sid.ir/paper/60748/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی مهدی، حاجی زاده محمدرضا، حسینی سادات کبری، حسینی سیدحبیب اله، اسدی کرم غلامرضا، خاکساری محمد، صادقی عباس. اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1386؛11(2):127-131. Available from: https://sid.ir/paper/60748/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محمودی، محمدرضا حاجی زاده، کبری حسینی سادات، سیدحبیب اله حسینی، غلامرضا اسدی کرم، محمد خاکساری، و عباس صادقی، “اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 11، no. 2، pp. 127–131، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button