مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

794
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سینرژیستی نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی تجاری علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC)

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به مقاومت باکتری ها نسبت به انواع آنتی بیوتیک ها و عوامل ضدمیکروبی مرسوم, تحقیقات بسیاری برای یافتن انواع جدید عوامل ضدمیکروبی موثر انجام شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین فعالیت ضدباکتری نانو ذرات اکسید روی و اکسید مس در حالت منفرد و ترکیبی علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بود.روش بررسی: در این مطالعه تجربی باکتری های اشریشیاکلی (ATCC25922), استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC25923), پسودوموناس آئروژینوزوا (ATCC27853) و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (PTCC1114) به عنوان میکروارگانیسم های مورد آزمایش استفاده شدند. نانوذرات اکسیدمس و اکسیدروی به صورت تجاری تهیه گردیدند. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات با استفاده از حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) و مطالعات زمان مرگ بررسی گردید. مطالعات زمان مرگ با استفاده از غلظت مهاری رشد نانوذرات در هر دو حالت منفرد و ترکیبی برای همه باکتری ها انجام شد. شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC) برای تعیین یا توضیح بر همکنش نانوذرات در حالت ترکیبی استفاده گردید. آزمون آنالیز واریانس جهت مقایسه فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات در حالت منفرد و ترکیبی استفاده و سطح معنی داری 0.05 انتخاب گردید.یافته ها: میزان MIC اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس برای حالت ترکیبی نانوذرات از حالت منفرد کمتر ولی برای پسودوموناس آئروژینوزوا و استافیلوکوکوس اورئوس بر عکس بود. مقدار شاخص FIC برای اشریشیاکلی, استافیلوکوکوس اورئوس, پسودوموناس آئروژینوزوا و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به ترتیب 0.75, 9, 6 و 0.625 به دست آمد.نتیجه گیری: نانوذرت تجاری Cuo و ZnO مورد استفاده در این مطالعه علیه همه سویه های مورد بررسی دارای فعالیت ضد میکروبی بالایی بوده, ترکیب آن ها برای بعضی سویه ها باعث افزایش اثر باکتری کشی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، ادریس، علیخانی، محمدیوسف، و سمرقندی، محمدرضا. (1391). بررسی اثر سینرژیستی نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی تجاری علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 20(82)، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/61165/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده ادریس، علیخانی محمدیوسف، سمرقندی محمدرضا. بررسی اثر سینرژیستی نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی تجاری علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1391؛20(82):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/61165/fa

    IEEE: کپی

    ادریس حسین زاده، محمدیوسف علیخانی، و محمدرضا سمرقندی، “بررسی اثر سینرژیستی نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی تجاری علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 20، no. 82، pp. 31–43، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61165/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button