مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,445
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل لاواند حقیقی (L.angustifolia) بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز و بررسی ترکیبات موجود در اسانس آن

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 63

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز از جمله عوامل عفونت زای بخش فوقانی دستگاه تنفسی هستند. استرپتوکوکوس پیوژنز معمولا به صورت عفونت ثانویه و مخلوط به همراه عفونت با استافیلوکوک ها ظاهر می گردد, از این رو اثر ضدمیکروبی لاواند بر دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز با هم مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این پژوهش ترکیبات موجود در اسانس برگ ها و گل های گیاه L.angustifolia (لاواند حقیقی) با دستگاه کروماتوگرافی گازی با طیف سنج جرمی (GC/Ms) مورد آنالیز قرار گرفت و سپس اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز بررسی شد. خاصیت ضدباکتری عصاره ها ابتدا به روش رقت لوله ای در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهارکننده (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره ها تعیین شد. سپس دیسک دیفیوژن با غلظت های مهارکننده انجام گرفت.یافته ها: طبق یافته های این مقاله اسانس گل و برگ گیاه لاواند حقیقی از نظر نوع ترکیبات یکسانند ولی از لحاظ درصد ترکیبات تفاوت هایی با هم دارند. مهم ترین ترکیبات موجود در اسانس گل و برگ لاواند به ترتیب عبارت از لینالول (35.2-36.8) و سینئول (20.1-17.1) و برنئول (7.2-7.8) بود.MIC عصاره الکلی و آبی برگ و گل لاواند بر استافیلوکوکوس اورئوس 15 میلی گرم و MBC برابر 20 میلی گرم بود. در مورد باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز نیز MIC برابر 20 میلی گرم ولی MBC عصاره الکلی و آبی متفاوت بود؛ در واقع MBC برای عصاره الکلی 20 میلی گرم و عصاره آبی 25 میلی گرم بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره الکلی برگ لاواند حقیقی دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز می باشد و می تواند به عنوان فرآورده آنتی باکتریال در درمان عفونت های ناشی از این دو میکروارگانیزم مطرح گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدمی، فوزیه، دولت آبادی، سمانه، و ناظم، حبیب اله. (1391). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل لاواند حقیقی (L.angustifolia) بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز و بررسی ترکیبات موجود در اسانس آن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 20(82)، 54-63. SID. https://sid.ir/paper/61167/fa

    Vancouver: کپی

    مقدمی فوزیه، دولت آبادی سمانه، ناظم حبیب اله. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل لاواند حقیقی (L.angustifolia) بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز و بررسی ترکیبات موجود در اسانس آن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1391؛20(82):54-63. Available from: https://sid.ir/paper/61167/fa

    IEEE: کپی

    فوزیه مقدمی، سمانه دولت آبادی، و حبیب اله ناظم، “بررسی اثر ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل لاواند حقیقی (L.angustifolia) بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز و بررسی ترکیبات موجود در اسانس آن،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 20، no. 82، pp. 54–63، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61167/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button