مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم در آب مقطر بر میزان آب مصرفی رتها

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 31

چکیده

 آب اساسی ترین ماده تشکیل دهنده بدن است عدم دسترسی به آب در مدت کوتاهی (حدود 7 روز) سبب مرگ جاندار می گردد. کلرور سدیم نیز یکی از مواد مورد نیاز بدن است لزوم و ضرورت استفاده از نمک که منبع اصلی سدیم است از قرنها پیش شناخته شده است. در حیوانات اهلی و وحشی نیز ضرورت حفظ تعادل آب و سدیم سبب جلب حیوانات به مناطقی می گردد که امکان استفاده از منابع این مواد وجود دارد, جلب حیوانات به این نواحی سبب می گردد که شکارچیان در این نواحی به انتظار آمدن شکار بنشینند. تمایل ذاتی حیوانات به مصرف نمک بصورت لیس زدن سنگ نمک در آنها تجلی می یابد غلظت های مختلف کلرور سدیم در آب و غذای مصرفی می تواند آثاری بر میزان آب و غذای مصرفی داشته باشد. چون 99 درصد منابع آب موجود بر روی کره زمین از نوع آب شور است مضافا اینکه به علت تغییرات آب و هوایی و کمی بارش باران در پاره ای از مناطق امکان دسترسی به منابع آب شرب شیرین کاهش یافته است, لذا حیوانات و انسانهای ساکن در این مناطق مجبور به استفاده از منابع آب شور می باشند. در این تحقیق تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم (1, 3, 5, 7 و 9 درصد کلرور سدیم در آب مقطر) بر میزان آب مصرفی رتها مورد بررسی قرار گرفت. گروه کنترل از آب لوله کشی اصفهان و یک گروه تست از آب مقطر دوبار تقطیر شده استفاده نمودند. پنج گروه دیگر تست نیز بترتیب از غلظتهای 1, 3, 5, 7 و 9 درصد کلرور سدیم در آب مقطر استفاده نمودند. میزان آب مصرفی در گروهی از رتها که از آب مقطر استفاده نموده بودند نسبت به گروه کنترل 11% کاهش یافت در گروه هایی که از غلظت های 1 و 3 درصد کلرور سدیم در آب مقطر استفاده نمودند میزان آب مصرفی بترتیب 44 و 81 درصد افزایش یافت اما غلظت های 5, 7 و 9 درصد کلرور سدیم در آب مقطر کاهش بمیزان 56, 73 و 85 درصد در آب مصرفی حیوانات را موجب گردیدند. پس به طور کلی می توان نتیجه گیری نمود غلظتهای تا 3 درصد نمک در آب باعث افزایش میزان آب مصرفی می گردند و تحت شرایطی که میزان نمک موجود در آب زیاد است حیوانات علیرغم اینکه حس تشنگی آنها شدیدا برانگیخته است عدم استفاده از آب شور را ترجیح دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدرپور، فریدون، درخشنده، جلال، رستمی، احمد، سبحان، احمد، و تاج کی، جواد. (1380). تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم در آب مقطر بر میزان آب مصرفی رتها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 9(35)، 22-31. SID. https://sid.ir/paper/61531/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرپور فریدون، درخشنده جلال، رستمی احمد، سبحان احمد، تاج کی جواد. تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم در آب مقطر بر میزان آب مصرفی رتها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1380؛9(35):22-31. Available from: https://sid.ir/paper/61531/fa

    IEEE: کپی

    فریدون حیدرپور، جلال درخشنده، احمد رستمی، احمد سبحان، و جواد تاج کی، “تاثیر غلظت های مختلف کلرور سدیم در آب مقطر بر میزان آب مصرفی رتها،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 9، no. 35، pp. 22–31، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61531/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button