مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,089
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 95

چکیده

 مقدمه: باکتری ها مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونتها و مسمومیت های غذایی محسوب می گردند و بیش از 70 ‏درصد این عفونت ها تنها توسط چند باکتری مهم رخ می دهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی مواد ‏غذایی مصرفی و تعیین آلودگی به کلی فرمها و گونه های مهم باکتری های بیماری زا و مقایسه آن با استانداردها ‏می باشد.‏مواد و روش کار: در یک مطالعه مقطعی (‏Cross- sectional‎‏) تعداد 72 نمونه از 4 نوع غذای مصرفی (کباب ‏کوبیده, مرغ, جوجه کباب و ماهی) مربوط به 6 مرکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه, با استفاده از روش استاندارد ‏انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان دارو و غذا, از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند.‏نتایج: از نظر شمارش کلی باکتریها و کلی فرمها و آلودگی به باکتریهای بیماری زا, کباب کوبیده و ماهی به ترتیب ‏بعنوان آلوده ترین و سالمترین غذاها شناخته شدند, بطوریکه میانگین تعداد کلی باکتریها و کلیفرمها در کباب کوبیده 1.14x105 و 1.98x102 در هر گرم تعیین گردید و از 18 نمونه مورد آزمایش به ترتیب 7 نمونه (9/38%) و 10 نمونه (%6/55)‏‏ به اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس آلوده بودند, در حالیکه میانگین تعداد کلی باکتریها در ماهی های ‏مورد آزمایش  2.85x102در هر گرم بوده و هیچگونه آلودگی به کلیفرمها و سایر باکتریهای بیماری زا مشاهده نگردید.بحث: غذاهای مصرفی در مراکز درمانی B ‎و ‏F‏ دارای بیشترین آلودگی تشخیص داده شد. این اختلاف بویژه در ‏مورد کباب کوبیده و جوجه کباب با سایر مراکز معنی دار (P<0.05‏) بوده است. با توجه به استاندارد باکتریایی, برخی ‏از غذاهای عرضه شده در مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه (بویژه کباب کوبیده) دارای آلودگی بیش از حد استاندارد ‏تشخیص داده شدند. در هیچ یک از 72 نمونه مورد آزمایش آلودگی به سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز تائید نگردید. ‏حذف کباب کوبیده از برنامه غذایی (بویژه در فصول گرم), اصلاح روشهای طبخ و عمل آوری غذا, پیشگیری از ‏آلودگی ثانویه و کنترل و نظارت مداوم, مهمترین اقدامات برای پیشگیری از آلودگی مواد غذایی محسوب می گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، حمیدرضا، کریمی زارچی، علی اکبر، و ایزدی، مرتضی. (1386). بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏. مجله طب نظامی، 9(2 (مسلسل 32))، 89-95. SID. https://sid.ir/paper/62257/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی حمیدرضا، کریمی زارچی علی اکبر، ایزدی مرتضی. بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏. مجله طب نظامی[Internet]. 1386؛9(2 (مسلسل 32)):89-95. Available from: https://sid.ir/paper/62257/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا توکلی، علی اکبر کریمی زارچی، و مرتضی ایزدی، “بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏،” مجله طب نظامی، vol. 9، no. 2 (مسلسل 32)، pp. 89–95، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62257/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button