مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه گروه های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز

صفحات

 صفحه شروع 872 | صفحه پایان 882

چکیده

 پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم های 25 تا 44 ساله می باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده اند, ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه های غذایی با افسردگی, خصوصا در منطقه خاورمیانه, بسیار اندک می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه مورد شاهدی, 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه های روان شناختی, و سپس پرسشنامه های اطلاعات عمومی, بسامد خوراک, و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی, مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافته ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش گر, در افرادی که میزان مصرف زیرگروه های غذایی مرکبات و میوه های خانواده توت و هندوانه (P=0.001), سایر میوه ها (P<0.001), سبزیجات برگ سبز تیره (P=0.004), سبزیجات زرد (P=0.012), سایر سبزیجات (P=0.001), ماهی (P=0.017), و جانشین های گوشت (P=0.036) بالاتر بود, شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه های غذایی گوشت و ماکیان (P=0.016), و شیرینی ها (P=0.071) بالاتر بود, به ترتیب 3.33 و 2.48 برابر افرادی بود که میزان پایین تری از این زیرگروه ها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه های غذایی سالم تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی داری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگرنوین، زهرا، پورقاسم گرگری، بهرام، رنجبر، فاطمه، رشیدخانی، بهرام، زارعی، ساناز، حسین پور، سونیا، و نصیری، زینب. (1392). رابطه گروه های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 24(11)، 872-882. SID. https://sid.ir/paper/63664/fa

    Vancouver: کپی

    کارگرنوین زهرا، پورقاسم گرگری بهرام، رنجبر فاطمه، رشیدخانی بهرام، زارعی ساناز، حسین پور سونیا، نصیری زینب. رابطه گروه های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1392؛24(11):872-882. Available from: https://sid.ir/paper/63664/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کارگرنوین، بهرام پورقاسم گرگری، فاطمه رنجبر، بهرام رشیدخانی، ساناز زارعی، سونیا حسین پور، و زینب نصیری، “رابطه گروه های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 24، no. 11، pp. 872–882، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button