مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت تغذیه سالمندان مرکز خوبان تبریز از دیدگاه میزان دریافت غذایی، آهن سرم و الگوی چربی های خون

صفحات

 صفحه شروع 314 | صفحه پایان 322

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر پدیده سالمندی به دلیل افزایش نسبت افراد مسن در تمام دنیا مورد توجه علمی قرار گرفته است. از آنجا که پدیده سالمندی با بسیاری از بیماری های مزمن از جمله, سوء تغذیه همراه است, مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت تغذیه سالمندان در یکی از مراکز وابسته به سازمان بهزیستی تبریز, صورت گرفت. مواد و روش: ارزیابی وضعیت تغذیه ای از طریق مشاهده و ثبت غذای مصرفی و توزین مستقیم غذا در زمان سرو غذا, در طی دو روز و با اندازه گیری شاخص های بیوشیمیایی از جمله الگوی لیپیدهای خون, اسید اوریک و آهن سرم, در 62 مرد و زن صورت گرفت. نتایج: نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان دریافت اکثر مواد مغذی کمتر از مقادیر توصیه شده برای افراد بالای 50 سال می باشد. سهم درشت مغذی ها در تامین انرژی دریافتی برای کربوهیدرات 67 درصد, پروتیین 12 درصد و چربی 21 درصد است. نتایج مربوط به اندازه گیری نمایه توده بدن نشان داد که 44.8 درصد افراد لاغر و 22.2 درصد افراد اضافه وزن داشته اند. بررسی شاخص های بیوشیمیایی نشان داد که 49 درصد افراد, آهن سرم کمتر از محدوده طبیعی داشتند و 43.6 درصد افراد مبتلا به هیپرتری گلیسیریدمی و 54.5 درصد مبتلا به هیپرکلسترولمی بودند. بحث: یافته های این مطالعه حاکی از نامطلوب بودن وضعیت تغذیه ای به ویژه ویتامین ها می باشد, لذا حمایت های تغذیه ای برای سالمندان که نسبت آنها در جامعه رو به افزایش است توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایپچی ششگلانی، پریناز، محبوب، سلطانعلی، و ایپچی ششگلانی، منیره. (1380). بررسی وضعیت تغذیه سالمندان مرکز خوبان تبریز از دیدگاه میزان دریافت غذایی, آهن سرم و الگوی چربی های خون. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 12(4)، 314-322. SID. https://sid.ir/paper/63828/fa

    Vancouver: کپی

    ایپچی ششگلانی پریناز، محبوب سلطانعلی، ایپچی ششگلانی منیره. بررسی وضعیت تغذیه سالمندان مرکز خوبان تبریز از دیدگاه میزان دریافت غذایی, آهن سرم و الگوی چربی های خون. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1380؛12(4):314-322. Available from: https://sid.ir/paper/63828/fa

    IEEE: کپی

    پریناز ایپچی ششگلانی، سلطانعلی محبوب، و منیره ایپچی ششگلانی، “بررسی وضعیت تغذیه سالمندان مرکز خوبان تبریز از دیدگاه میزان دریافت غذایی, آهن سرم و الگوی چربی های خون،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 12، no. 4، pp. 314–322، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63828/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button