مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,321
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل خطر در خونریزی زخم پپتیک

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 189

چکیده

 زخم های معده و دئودنوم تقریبا عامل 50 درصد از موارد خونریزی دستگاه گوارش فوقانی می باشند. در دهه های گذشته با درمان های رایج از میزان زخم های پپتیک کاسته شده است اما این درمان ها تاثیری در میزان بستری ناشی از خونریزی زخم پپتیک نداشته اند. به نظر می رسد عوامل موثر در خونریزی زخم پپتیک تا حدی متفاوت از عوامل موثر در ایجاد زخم باشد. در مطالعه مورد شاهدی حاضر موارد خونریزی ناشی از زخم پپتیک (85 نفر گروه مورد) با دو گروه زخم های پپتیک بدون عارضه (26 نفر گروه کنترل یک) و نیز افراد فاقد هر گونه علایم زخم (170 نفر گروه کنترل دو), مقایسه گردید. این مقایسه از نظر وضعیت تغذیه, مصرف سیگار, فعالیت فیزیکی, شرایط روحی, وضعیت اقتصادی, سابقه فامیلی زخم پپتیک و خونریزی آن, سابقه فشار خون و مصرفNSAID  صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل از آنالیزهای آماری چند متغیره رگرسیون لوجیستیک در مقایسه گروه مورد و گروه کنترل یک, گروه کنترل یک, دارای مصرف برنج بیشتری بودند.(P<0.01)  و در مقایسه گروه مورد و گروه کنترل دو, گروه کنترل دو, مصرف شیرینی و گوشت سفید بیشتری داشتند. (P-Value به ترتیب برابر 0.02 و 0.06 بود) و گروه مورد از اشتهای غذایی کمتر(P<0.001)  مصرف شوری و ترشی جات بیشتر(P<0.001) , مصرفNSAID  بیشتر(P<0.06)  و سابقه فامیلی بیشتری از زخم پپتیک و خونریزی آن(P<0.01) , برخوردار بودند در کل به نظر می رسد هیدرات کربن و مواد فیبری اثر حفاظتی در مقابل خونریزی زخم پپتیک داشته باشند و سایر عوامل خطر می تواند مربوط به زخم و یا خونریزی آن باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهروزیان، رامین، و خلیلی، داوود. (1379). عوامل خطر در خونریزی زخم پپتیک. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 11(3)، 179-189. SID. https://sid.ir/paper/64027/fa

    Vancouver: کپی

    بهروزیان رامین، خلیلی داوود. عوامل خطر در خونریزی زخم پپتیک. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1379؛11(3):179-189. Available from: https://sid.ir/paper/64027/fa

    IEEE: کپی

    رامین بهروزیان، و داوود خلیلی، “عوامل خطر در خونریزی زخم پپتیک،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 11، no. 3، pp. 179–189، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64027/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button