مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره الکلی دانه اسپند (Peganum harmala) بر پلاسمودیوم فالسیپاروم و مقایسه آن با کلروکین در شرایط in vitro

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 108

چکیده

 پیش زمینه و هدف:مالاریا یکی از مهمترین عفونتهای انگلی در جهان است. بیش از %40 جمعیت جهان در مناطق اندمیک مالاریا زندگی می کنند. با توجه به ظهور سوشهای پلاسمودیوم فالسیپاروم مقاوم به کلروکین در دهه های اخیر, کشورهای در حال توسعه از جمله ایران با مشکلاتی در درمان موارد حاد بیماری مواجه می باشند. به همین دلیل یافتن داروهای جدید با حداقل عوارض جانبی ضروری به نظر می رسد. از هزاران سال پیش, گیاهان به صورت سنتی در نقاط مختلف جهان برای درمان مالاریا استفاده می شوند. با توجه به توصیه های سازمان بهداشت جهانی مبنی بر تحقیقات پیرامون گیاهان بومی مناطق مالاریاخیز, ما نیز بر آن شدیم تا تاثیر عصاره الکلی دانه گیاه اسپند را بر انگل پلاسمودیوم فالسپاروم بررسی نماییم.مواد و روشها: عصاره اسپند در 4 غلظت 12.5 mg/ml, 25 mg/ml, 50 mg/ml و 100 mg/ml بر روی انگلهای جدا شده از نمونه خون 23 بیمار مبتلا به پلاسمودیوم فالسیپاروم با استفاده از روش in Vitro و بر مبنای دستورالعمل WHO با کمی تغییرات, مورد ارزشیابی قرار گرفت.یافته ها: از نظر آماری هر 4 غلظت عصاره اسپند به طور معنی داری نسبت به کنترل, توانسته اند از رشد انگل جلوگیری کنند (p<0.05). در مقایسه با کلروکین 2 غلظت اول یعنی 12.5 mg/ml و 25 mg/ml کمتر از کلروکین تاثیر داشتند اما دو غلظت 50 mg/ml و 100 mg/ml همانند کلروکین بر روی رشد انگل تاثیر داشتند. همچنین در سه مورد مقاوم به کلروکین عصاره 50 mg/ml و 100 mg/ml عصاره اسپند موثر واقع شد.بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد که عصاره الکلی دانه اسپند می تواند تا حدود زیادی مانند داروی کلروکین مانع رشد انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شربت خوری، میترا، ناطق پور، مهدی، ادریسیان، غلامحسین، سوری، عفت، محبعلی، مهدی، اکبرزاده، کامران، متولی حقی، افسانه، سطوت، محمدتقی، و رحیمی، عباس. (1385). بررسی اثر عصاره الکلی دانه اسپند (Peganum harmala) بر پلاسمودیوم فالسیپاروم و مقایسه آن با کلروکین در شرایط in vitro. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 17(2)، 101-108. SID. https://sid.ir/paper/64296/fa

    Vancouver: کپی

    شربت خوری میترا، ناطق پور مهدی، ادریسیان غلامحسین، سوری عفت، محبعلی مهدی، اکبرزاده کامران، متولی حقی افسانه، سطوت محمدتقی، رحیمی عباس. بررسی اثر عصاره الکلی دانه اسپند (Peganum harmala) بر پلاسمودیوم فالسیپاروم و مقایسه آن با کلروکین در شرایط in vitro. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1385؛17(2):101-108. Available from: https://sid.ir/paper/64296/fa

    IEEE: کپی

    میترا شربت خوری، مهدی ناطق پور، غلامحسین ادریسیان، عفت سوری، مهدی محبعلی، کامران اکبرزاده، افسانه متولی حقی، محمدتقی سطوت، و عباس رحیمی، “بررسی اثر عصاره الکلی دانه اسپند (Peganum harmala) بر پلاسمودیوم فالسیپاروم و مقایسه آن با کلروکین در شرایط in vitro،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 17، no. 2، pp. 101–108، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button