Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,871
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: برای بسیاری از زنان, زایمان به عنوان دردناک ترین تجربه در سراسر زندگی باقی می ماند و مهم ترین دلیل درخواست مادران برای زایمان سزارین, ترس از درد زایمان طبیعی است. تاثیر زعفران و مواد موثره آن در درمان انواع مختلف درد های نورولوژیک و التهابی نشان داده شده است اما اثر آن بر درد زایمان بررسی نشده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان انجام شد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سو ناآگاه در سال 93-1392 بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط مطالعه در بیمارستان 17 شهریور مشهد انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (مصرف کپسول 250 میلی گرم زعفران) و کنترل (مصرف کپسول دارونما) قرار گرفتند. با شروع فاز فعال زایمان, یک عدد از کپسول های مورد نظر (زعفران یا دارونما که با کد مشخص شده) توسط واحد پژوهش مصرف شد. شدت درد یک بار در ابتدای مطالعه و سپس هر یک ساعت تا پایان فاز فعال مرحله اول زایمان با مقیاس دیداری درد, اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 11.5) و آزمون های کای اسکوئر, تی مستقل, من ویتنی و تحلیل واریانس انجام شد. سطح معناداری p کمتر از 0.5 در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین شدت درد کلی در گروه مصرف کننده زعفران 85.9±8.4 و در گروه دارونما 97.4±2.9 بود که تفاوت معناداری داشت (p<0.001). میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه مصرف کننده زعفران نسبت به گروه دارونما تفاوت معناداری نداشت (p=0.824). در هیچ یک از واحدهای پژوهش در دو گروه, عارضه مادری و نوزادی مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به کاهش 11.8 درصدی شدت درد زنان نخست زای مصرف کننده کپسول زعفران و عدم بروز هر گونه عارضه ناشی از مصرف آن, از این ماده می توان به عنوان یک مسکن خفیف در زایمان استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اظهری، صدیقه، احمدی، صدیقه، رخشنده، حسن، جعفرزاده، حوریه، و مظلوم، سیدرضا. (1393). بررسی تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 17(115)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/64874/fa

Vancouver: کپی

اظهری صدیقه، احمدی صدیقه، رخشنده حسن، جعفرزاده حوریه، مظلوم سیدرضا. بررسی تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1393؛17(115):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/64874/fa

IEEE: کپی

صدیقه اظهری، صدیقه احمدی، حسن رخشنده، حوریه جعفرزاده، و سیدرضا مظلوم، “بررسی تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 17، no. 115، pp. 1–10، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64874/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا