مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کپسول دانه خرفه در پیشگیری از پس درد زایمان در مادران چندزا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 57

چکیده

 مقدمه: پس درد, یکی از مشکلات دوران پس از زایمان است که جهت رفع آن گاهی نیاز به مسکن می باشد و تسکین آن موجب بهبود شیردهی و ارتباط بهتر مادر و نوزاد می گردد. بررسی فارماکولوژی دانه خرفه نشان دهنده تأثیر این گیاه در تنظیم و تعدیل درد است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر دانه خرفه در پیشگیری از پس درد انجام شد. روش کار: این مطالعهکارآزمایی بالینی سه سوکور در سال 1397 بر روی 74 مادر چندزا در شهرستان شیروان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد. واحد های پژوهش به صورت تصادفی در دو گروه 37 نفری دانه خرفه و پلاسبو قرار گرفتند. پس از تکمیل مرحله سوم زایمان, یک عدد از کپسول های دانه خرفه یا پلاسبو به واحد پژوهش داده می شد. برای بیماران هر دو گروه در صورت وجود درد, مسکن تجویز می شد. بعد از شروع مداخله, هر 8 ساعت (تا 4 دوز) کپسول ها مصرف می شد. نمره پس درد با استفاده از مقیاس دیداری درد, بعد از شروع مداخله و یک ساعت قبل و پس از مصرف دوز های بعدی اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آزمون های من ویتنی, تی مستقل, فیشر و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: شدت پس درد بعد از مصرف کپسول ها در گروه دانه خرفه نسبت به گروه پلاسبو کاهش معناداری داشت (001/0>p). تعداد مسکن مصرفی مادران چندزا در گروه دانه خرفه کاهش معنی داری نسبت به گروه پلاسبو داشت (001/0>p). نتیجه گیری: دانه خرفه در کاهش شدت پس درد و پیشگیری از بروز آن مؤثر است و موجب کاهش نیاز به مسکن های خوراکی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی مطلق، محجوبه، گلمکانی، ناهید، رخشنده، حسن، مظلوم، سیدرضا، و اخلاقی، فریده. (1398). بررسی تأثیر کپسول دانه خرفه در پیشگیری از پس درد زایمان در مادران چندزا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 22(7 )، 47-57. SID. https://sid.ir/paper/65258/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی مطلق محجوبه، گلمکانی ناهید، رخشنده حسن، مظلوم سیدرضا، اخلاقی فریده. بررسی تأثیر کپسول دانه خرفه در پیشگیری از پس درد زایمان در مادران چندزا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1398؛22(7 ):47-57. Available from: https://sid.ir/paper/65258/fa

    IEEE: کپی

    محجوبه رمضانی مطلق، ناهید گلمکانی، حسن رخشنده، سیدرضا مظلوم، و فریده اخلاقی، “بررسی تأثیر کپسول دانه خرفه در پیشگیری از پس درد زایمان در مادران چندزا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 22، no. 7 ، pp. 47–57، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/65258/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button