مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 125

چکیده

 هدف: بررسی اثر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب متعاقب 30 دقیقه فعالیت با 75% حداکثر اکسیژن مصرفی.روش: شانزده مرد سال و ناآشنا با پروتکل تمرینی, به طور تصادفی به دو گروه پلاسبو (500 میلی گرم لاکتوز) (P) و آنتی اکسیدان (500 میلی گرم ویتامین (C (OA) تقسیم شدند. دو ساعت پس از مصرف ویتامین C یا پلاسبو, آزمودنی ها به مدت 30 دقیقه با 75% حداکثر اکسیژن مصرفی بر روی نوارگردان دویدند. غلظت ویتامین C پلاسما و مالون دی آلدیید (MDA) به عنوان شاخص استرس اکسیداتیو با استفاده از دستگاه HPLC, کراتین کیناز (CK) به عنوان شاخص آسیب عضلانی با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر, و اینترلوکین شش (IL-6) به عنوان شاخص التهاب با استفاده از دستگاه الایزا اندازه گیری گردید. یافته ها: برای مقایسه غلظت آنتی اکسیدان پلاسما و شاخص های آسیب عضلانی, استرس اکسیداتیو و التهاب در هر گروه از روش اندازه گیری مکرر با تصحیح بونفرونی و برای مقایسه این شاخص ها در بین دو گروه از روش t مستقل استفاده گردید. سطوح ویتامین C پلاسما در گروه AO, دو ساعت پس از مصرف و تا 2 ساعت پس از فعالیت به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). سطوح CK در هر دو گروه پس از فعالیت افزایش (P<0.05) و 24 ساعت بعد از فعالیت در گروه OA تا حدود مقادیر اولیه کاهش یافت. سطوح مالون دی آلدیید سرم پس از انجام فعالیت در گروه P به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05) در حالی که در گروه OA افزایش معنی داری مشاهده نشد (P<0.05). سطوح IL-6 در هر دو گروه پس از فعالیت افزایش (P<0.05) و 24 ساعت بعد تا حدود مقادیر اولیه خود کاهش یافت. نتیجه گیری: نتایج حاصله حاکی از تاثیر مصرف 500 میلی گرم و ویتامین C, بر روی آسیب عضلانی و پراکسیداسیون چربی و عدم تاثیر آن بر روی التهاب می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نخستین روحی، بابک، رحمانی نیا، فرهاد، بابایی، پروین، و بهلولی، شهاب. (1387). تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت. پژوهش در علوم ورزشی، 6(19)، 111-125. SID. https://sid.ir/paper/68254/fa

    Vancouver: کپی

    نخستین روحی بابک، رحمانی نیا فرهاد، بابایی پروین، بهلولی شهاب. تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت. پژوهش در علوم ورزشی[Internet]. 1387؛6(19):111-125. Available from: https://sid.ir/paper/68254/fa

    IEEE: کپی

    بابک نخستین روحی، فرهاد رحمانی نیا، پروین بابایی، و شهاب بهلولی، “تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت،” پژوهش در علوم ورزشی، vol. 6، no. 19، pp. 111–125، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button