مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتئین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 244

چکیده

 سابقه و هدف: کنترل هیپرلیپیدمی در بیماران قلبی- عروقی از اهمیت زیادی برخوردار است. اسیدهای چرب امگا 3 اثرات بارزی روی کاهش تری گلیسیرید, ترومبوز و آریتمی دارند اما باعث افزایشLDL  می شوند. با توجه به اثر ویتامینC  روی کاتابولیسمLDL  و القای گیرنده های LDL روی کبد, این مطالعه با هدف بکارگیری توام اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینC  برای کاهشLDL , بهبود سایر لیپیدهای خون, مالون دی آلدیید (MDA) و همچنین مقایسه آن با اثرات هر کدام از این مکمل ها به تنهایی, روی افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 80-1379 انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 68 بیمار هیپرلیپیدمی کلسترول تام (TC) و تری گلیسیرید (TG) بیش از 200 mg/dl صورت پذیرفت. افراد بطور تصادفی به 4 گروه دریافت کننده 500 میلی گرم ویتامین C,1  گرم امگا 3, 500 میلی گرم ویتامین1+C  گرم امگا 3 و شاهد تقسیم و به مدت 10 هفته این مکمل ها را مصرف کردند. نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته دهم جمع آوری گردید.HDL, LDL, TC, TG  سرم به روش آنزیمی,MDA  و ویتامینC خون به روش کلریمتری محاسبه شد. داده ها توسطANOVA , paired t-test, کای دو وrepeated measurement  آنالیز شدند. یافته ها: الگوی مصرف مواد غذایی, وضعیت اقتصادی اجتماعی و آنترپومتریک تغییر معنی داری در طی مطالعه نداشت. افزایش معنی داری در مقدار ویتامینC  خون در گروه ویتامین p<0.001 C و گروه ویتامین +C امگا (p<0.02) 3 در پایان هفته دهم نسبت به شروع مطالعه و همچنین در پایان هفته دهم در گروه ویتامین+C امگا 3 نسبت به گروه شاهد (p<0.001) وجود داشت.TG  سرم در پایان هفته دهم در گروه امگا 3, کاهش معنی دار در مقایسه با گروه شاهد (p<0.01) و در مقایسه با ابتدای مطالعه (p<0.002) داشت. درگروه ویتامین C در پایان هفته دهم کاهش معنی دار در کلسترول تام(p<0.0004)  و (p<0.01) MDA نسبت به ابتدای مطالعه و افزایش معنی دار در مقدار ویتامینC  خون نسبت به گروه شاهد (p<0.01) و کاهش معنی دار در MDA در پایان مطالعه در مقایسه با گروه امگا 3,(p<0.03)  وجود داشت. در پایان مطالعه در گروه امگا 3 میزان TG/HDL نسبت به ابتدای مطالعه و همچنین نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار (p<0.04) داشت. نتیجه گیری و توصیه ها: اگر چه تجویز توام اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینC  تاثیر مفیدی روی وضعیت لیپیدی بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی نداشت اما مقدار 1 گرم اسید چرب امگا 3 خالص, به مدت 10 هفته, ماده مغذی موثری برای کاهش TG در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی است بدون آنکه باعث افزایشLDL  و MDA شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیدفر، فرزاد، میری، سیدرضا، کشاورز، سیدعلی، جلالی، محمود، اشراقیان، محمدرضا، و یاراحمدی، شهین. (1381). تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتئین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 7(3 (پی در پی 29))، 237-244. SID. https://sid.ir/paper/421307/fa

    Vancouver: کپی

    شیدفر فرزاد، میری سیدرضا، کشاورز سیدعلی، جلالی محمود، اشراقیان محمدرضا، یاراحمدی شهین. تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتئین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1381؛7(3 (پی در پی 29)):237-244. Available from: https://sid.ir/paper/421307/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد شیدفر، سیدرضا میری، سیدعلی کشاورز، محمود جلالی، محمدرضا اشراقیان، و شهین یاراحمدی، “تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتئین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 7، no. 3 (پی در پی 29)، pp. 237–244، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421307/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button