مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,352
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 59

چکیده

 زمینه و هدف: گوشت و فرآورده های گوشتی به عنوان یک منبع غنی از پروتئین از اهمیت ویژه ای در رژیم غذایی برخوردار می باشند. لذا لزوم ایجاد یک روش دقیق برای کنترل کیفیت این ماده غذیی لازم به نظر می رسد. مطالعه حاضر به منظور شناسایی و تشخیص بافت های غیر مجاز در محصولات سوسیس و کالباس مورد عرضه در مراکز توزیع شهر کرمانشاه در سال 88-1387 بوده است.روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی و حجم نمونه پژوهش 720 نمونه سوسیس و کالباس تهیه شده از مراکز توزیع شهر کرمانشاه بوده است که از نظر بافت های غیر مجاز مورد بررسی قرار گرفته است. پس از نمونه گیری, تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی انجام شد. تشخیص بافت ها به کمک میکروسکوپ و توسط متخصصین بافت شناس انجام گرفت.یافته ها: عضله اسکلتی در 96.2 درصد از نمونه ها وجود داشت و در3.8  درصد نمونه ها یافت نشد, در 30.8 درصد نمونه ها بافت چربی مشاهده شد. در 19.2 درصد نمونه ها عضله قلبی یافت شد. در96.2  درصد نمونه ها غضروف و استخوان بالغ یافت شد. در 57.6 درصد نمونه ها استخوان نا بالغ یافت شد. فراوانی حضور هر یک از بافت های طحال, مری, آئورت, غدد بزاقی, غدد ترشحی لوله گوارش, گره لنفاوی, مو, ریه و زبان 3.8 درصد بود. فراوانی حضور هر یک از بافت های پستان, اپیدرم پوست و عصب 7.7 درصد بود. فراوانی حضور بافت همبند و عضلات صاف هر کدام 27 درصدبود. فراوانی حضور حفره های خالی و رگ هر کدام 46.1 درصد بود. در 100 درصد نمونه ها بافت های گیاهی تشخیص داده شد.نتیجه گیری: حضور بافت های غیر مجاز در فرآورده های گوشتی تولیدی در کارخانجات استان کرمانشاه باعث افزایش نگرانی ها در مورد سلامت این محصولات گشته و اعمال کنترل دقیق تر و کامل تری بر تولید این گروه از مواد غذایی را ضروری می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، احسان، خزاعی، مظفر، الماسی، علی، شریعتی فر، نبی، بهلولی اسکویی، سمیه، و تحویلیان، رضا. (1390). بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387. افق دانش، 17(1 (پیاپی 51))، 55-59. SID. https://sid.ir/paper/68425/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی احسان، خزاعی مظفر، الماسی علی، شریعتی فر نبی، بهلولی اسکویی سمیه، تحویلیان رضا. بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387. افق دانش[Internet]. 1390؛17(1 (پیاپی 51)):55-59. Available from: https://sid.ir/paper/68425/fa

    IEEE: کپی

    احسان صادقی، مظفر خزاعی، علی الماسی، نبی شریعتی فر، سمیه بهلولی اسکویی، و رضا تحویلیان، “بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387،” افق دانش، vol. 17، no. 1 (پیاپی 51)، pp. 55–59، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68425/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا