مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

977
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی و متانولی میوه کارلا (هندوانه تلخ) بر میزان قند خون و آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 112

چکیده

 اهداف: کارلا (موموردیکا چارانتیا) به طور گسترده ای در طب سنتی به عنوان داروی ضددیابتی استفاده می شود. هدف مطالعه حاضر, بررسی اثر عصاره آبی و متانولی میوه کارلا بر میزان قند خون و آنزیم های کبدی در موش صحرایی بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 36 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار در 6 گروه 6 تایی؛ کنترل (موش های صحرایی سالم), شاهد منفی (موش های صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین) و 4 گروه تجربی (موش های صحرایی دیابتی دریافت کننده دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی و عصاره متانولی گیاه به صورت روزانه به مدت 40 روز), قرار گرفتند. مقدار قند خون حیوانات یک بار در هفته با شکاف پیاپی در نوک دمشان اندازه گیری شد. پس از طی دوره 40 روزه از قلب موش های صحرایی خونگیری به عمل آمد و سطح سرمی آنزیم های کبدی اندازه گیری شد. نتایج با آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آنالیز واریانس یک طرفه توسط نرم افزار SPSS 19 تحلیل شدند.یافته ها: تاثیر غلظت های مختلف عصاره های آبی و متانولی بر میزان قند خون معنی دار بود (p<0.001). بین میزان فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترنسفراز (p=0.049) و آلانین آمینوترنسفراز (p=0.005) در دو گروه شاهد منفی و گروه دریافت کننده عصاره متانولی با غلظت 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن موش صحرایی تفاوت معنی داری دیده شد. استفاده از عصاره های آبی و متانولی با غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بر کاهش فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز تاثیر معنی داری داشت (p=0.002).نتیجه گیری: عصاره آبی میوه کارلا تاثیر بیشتری در کاهش قند خون نسبت به عصاره متانولی دارد. عصاره آبی و متانولی این گیاه سبب کاهش فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترنسفراز, آلانین آمینوترنسفراز و آلکالین فسفاتاز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمانی، حمیده، شاهانی پور، کهین، و نخعی، علیرضا. (1394). تاثیر عصاره آبی و متانولی میوه کارلا (هندوانه تلخ) بر میزان قند خون و آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی. افق دانش، 21(2)، 105-112. SID. https://sid.ir/paper/68520/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانی حمیده، شاهانی پور کهین، نخعی علیرضا. تاثیر عصاره آبی و متانولی میوه کارلا (هندوانه تلخ) بر میزان قند خون و آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی. افق دانش[Internet]. 1394؛21(2):105-112. Available from: https://sid.ir/paper/68520/fa

    IEEE: کپی

    حمیده کرمانی، کهین شاهانی پور، و علیرضا نخعی، “تاثیر عصاره آبی و متانولی میوه کارلا (هندوانه تلخ) بر میزان قند خون و آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی،” افق دانش، vol. 21، no. 2، pp. 105–112، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68520/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button