مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد: کارآزمایی بالینی یک سوکور

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 79

چکیده

 اهداف: پس از عفونت های تنفسی, اسهال یکی از علل اصلی ناتوانی و مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف همزمان نمک از طریق دهان برای بازیابی آب و سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان 24-8 ماهه مبتلا به اسهال حاد بود.مواد و روش ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار است که روی 40 کودک 8 تا 24 ماهه مبتلا به اسهال حاد بستری در بخش کودکان بیمارستان 22 بهمن گناباد در سال 1392 که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده بودند, انجام شد. نمونه ها به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. متغیرهای میزان وزن گیری و شاخص های خونی کراتینین, اوره, هموگلوبین, هماتوکریت, بی کربنات و pH, قبل و بعد از مداخله بررسی و مقایسه شدند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 14.5 و با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای, T مستقل و من ویتنی انجام شد.یافته ها: بین دو گروه از نظر شاخص های خونی کراتینین, اوره, هماتوکریت,pH  خون وریدی و بی کربنات, قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین میزان کاهش هموگلوبین بین دو گروه معنی دار نبود, ولی میزان کاهش اوره و کراتینین در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین وزن گیری 24 ساعت اول و دوم بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت و در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود.نتیجه گیری: مصرف سوپ برنج در درمان کودکان مبتلا به اسهال حاد باعث وزن گیری بیشتر می شود. همچنین سوپ برنج بر شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد به جز اوره و کراتینین تاثیری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کیان مهر، مجتبی، صابر، اشرف، احمدی، رضا، مشاری، جلیل، و بصیری مقدم، مهدی. (1393). تاثیر مصرف سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد: کارآزمایی بالینی یک سوکور. افق دانش، 20(2)، 75-79. SID. https://sid.ir/paper/68701/fa

    Vancouver: کپی

    کیان مهر مجتبی، صابر اشرف، احمدی رضا، مشاری جلیل، بصیری مقدم مهدی. تاثیر مصرف سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد: کارآزمایی بالینی یک سوکور. افق دانش[Internet]. 1393؛20(2):75-79. Available from: https://sid.ir/paper/68701/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی کیان مهر، اشرف صابر، رضا احمدی، جلیل مشاری، و مهدی بصیری مقدم، “تاثیر مصرف سوپ برنج بر وزن گیری و شاخص های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد: کارآزمایی بالینی یک سوکور،” افق دانش، vol. 20، no. 2، pp. 75–79، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button