مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

808
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره ی آبی و اتانولی میوه ی گیاه قره قاط (Vaccinium arctostaphylos) بر روی ایزوله های بالینی کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در شهر کرج

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 85

چکیده

 زمینه و هدف: در سال های اخیر, مقاومت های آنتی بیوتیکی رو به افزایش در ایزوله های کلبسیلا پنومونیه و نیز عوارض جانبی ناشی از سوء مصرف آنتی بیوتیک ها, محققین را در مطالعه و کشف اثرات ضدمیکروبی گیاهان دارویی مصمم تر ساخته است. هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر عصاره آبی و اتانولی گیاه قره قاط بومی ایران (Vaccinium arctostaphylos) علیه ایزوله های کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف و مولد عفونت ادراری بود.مواد و روش ها: از بین 143 ایزوله کلبسیلا جداسازی شده از نمونه های ادراری, باکتری های مولد ESBLs با روش دابل دیسک دیفیوژن توسط دیسک های ترکیبی مشخص شدند. یکی از ایزوله های مولد ESBL, با روش شناسایی مولکولی 16S rRNA, تعیین توالی شد. پس از تهیه میوه ی گیاه قره قاط و عصاره گیری از آن,  MICو MBC عصاره های آبی و اتانولی آن با روش میکرودایلوشن برای ایزوله های منتخب محاسبه شد.یافته ها: درصد فراوانی مقاومت ایزوله ها به سه آنتی بیوتیک سفتازیدیم, سفوتاکسیم و سفتریاکسون, یکسان و برابر با 14.7 درصد بود. 32 ایزوله (22 درصد) به عنوان نمونه های مولد ESBL تعیین شد. نتایج تست های MIC و MBC نشان داد که هر دو عصاره آبی و اتانولی اثر مهاری روی ایزوله های کلبسیلا مولد ESBLs دارند. بررسی های آماری اختلاف کاملا معناداری را بین MIC و MBC این دو عصاره در بین گروه های مورد تحقیق نشان داد.نتیجه گیری: می توان وجود فعالیت آنتی باکتریال را در اکثر گیاهان دارویی ایران که به صورت سنتی در درمان استفاده می شوند تایید کرد و درمان های سنتی را در نظام بهداشت و درمان عمومی به شیوه ای نوین ادغام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، ساره، حدادی، اعظم، و تراب زاده، پروین. (1397). بررسی تاثیر عصاره ی آبی و اتانولی میوه ی گیاه قره قاط (Vaccinium arctostaphylos) بر روی ایزوله های بالینی کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در شهر کرج. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 21(2 (پیاپی 131) )، 75-85. SID. https://sid.ir/paper/69154/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی ساره، حدادی اعظم، تراب زاده پروین. بررسی تاثیر عصاره ی آبی و اتانولی میوه ی گیاه قره قاط (Vaccinium arctostaphylos) بر روی ایزوله های بالینی کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در شهر کرج. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1397؛21(2 (پیاپی 131) ):75-85. Available from: https://sid.ir/paper/69154/fa

    IEEE: کپی

    ساره کریمی، اعظم حدادی، و پروین تراب زاده، “بررسی تاثیر عصاره ی آبی و اتانولی میوه ی گیاه قره قاط (Vaccinium arctostaphylos) بر روی ایزوله های بالینی کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در شهر کرج،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 21، no. 2 (پیاپی 131) ، pp. 75–85، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button