مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,025
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد جهش زایی عصاره الکلی بره موم به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم

صفحات

 صفحه شروع 102 | صفحه پایان 110

چکیده

 مقدمه: در این تحقیق, اثر ضدجهش زایی عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) به وسیله آزمون ایمز در برابر دو ماده جهش زای آزید سدیم و پتاسیم پرمنگنات, در غیاب و حضور میکروزوم های کبدی موش (S9) مورد بررسی قرار گرفته است.روش کار: در این مطالعه تجربی ابتدا از غلظت های متفاوتی از عصاره الکلی بره موم (0.1-5) درصد, جهت تعیین محدوده اثر باکتریوسایدی (MIC) بر روی سویه های آزماینده استفاده شد. سپس با استفاده از روش آزمون ایمز, اثر ضدجهش زایی در محدوده غیرسمی بررسی شد. در این آزمون از سویه های مختلف سالمونلا تیفی موریوم به نام های TA100 و TA97 استفاده شد که هر یک حامل یک جهش انتخابی در اپرون هیستیدین خود می باشند. سویه های جهش یافته His- بر روی پلیت حاوی حداقل مواد معدنی و گلوکز در حضور مواد شیمیایی جهش زا مورد آزمایش کشت داده شدند و به این ترتیب فقط آن دسته از باکتری هایی که با جهش برگشتی, His+ شده بودند, قادر به رشد و تشکیل کلنی بودند. وجود ماده ضدجهش (عصاره الکلی بره موم) در کنار ماده جهش زا, میزان کلنی های برگشتی را کاهش داده که با شمارش تعداد آن ها می توان با استفاده از فرمول, میزان ممانعت از جهش را محاسبه کرد. اختلاف بین متوسط تعداد کلنی های برگشتی در هر پلیت در ارتباط با ماده جهش زا, توسط نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: مقادیر MIC به دست آمده به روشنی نشان داد که عصاره الکلی بره موم در غلظت 5 درصد دارای خاصیت ضدباکتریایی علیه سالمونلا تیفی موریوم می باشند. از سوی دیگر در مورد غلظت های 0.1-4 درصد این خاصیت مشاهده نشده و معلوم گشت که عصاره الکلی می تواند در این غلظت ها, اثرات جهش زایی مواد شیمیایی فوق را در یک وضعیت دوز- پاسخ خنثی نماید.نتیجه گیری: در پایان ما به این نتیجه رسیدیم که عصاره الکلی بره موم به واسطه دارا بودن انواع ترکیبات مهم مانند فلاونوئیدها دارای خواص ضدجهشی بوده و بالاترین میزان ممانعت از جهش, در غلظت 4 درصد مشاهده شد که با نتایج حاصل از به کار بردن مخلوط میکروزومی نیز هماهنگی داشت. مکانیزم عمل ضدباکتریایی بره موم پیچیده بوده و هیچ شباهتی با سایر آنتی بیوتیک های کلاسیک ندارد, اما باید به این نکته اشاره کرد که بره موم, مانع از تقسیم سلول باکتریایی می شود. بعضی از محققین معتقدند که بره موم می تواند مانع از فعالیت RNA پلیمراز وابسته به DNA شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاتفی، میترا، مهرابیان، صدیقه، نوحی، اشرف السادات، و رفیعی طباطبایی، رباب. (1387). بررسی خواص ضد جهش زایی عصاره الکلی بره موم به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 11(2 (پیاپی 43))، 102-110. SID. https://sid.ir/paper/69343/fa

    Vancouver: کپی

    هاتفی میترا، مهرابیان صدیقه، نوحی اشرف السادات، رفیعی طباطبایی رباب. بررسی خواص ضد جهش زایی عصاره الکلی بره موم به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1387؛11(2 (پیاپی 43)):102-110. Available from: https://sid.ir/paper/69343/fa

    IEEE: کپی

    میترا هاتفی، صدیقه مهرابیان، اشرف السادات نوحی، و رباب رفیعی طباطبایی، “بررسی خواص ضد جهش زایی عصاره الکلی بره موم به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 43)، pp. 102–110، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69343/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button