مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر انواع عصاره های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک های انتخابی روی سویه های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 46

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه با توجه به گسترش مقاومت های داروئی, استفاده از گیاهان داروئی مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این طرح اثر انواع عصاره های آلوئه ورا روی سویه های جدا شده از بیماران بررسی شده است.مواد و روش ها: سه نوع عصاره آلوئه ورا شامل اسانس, عصاره بدون اسانس و نیز عصاره کامل شامل عصاره و اسانس با کمک روش پرکولاسیون از کل بخش های گیاه آلوئه ورا تهیه گردیدند. ارزیابی میکروب شناسی اثر عصاره ها به دو روش کربی بائر با کمک دیسک و نیز حداقل غلظت مهار کننده باکتری با روش میکروپلیت دایلوشن روی دو باکتری گرم مثبت سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, استافیلوکوکوس آرئوس و دو گرم منفی کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی جدا شده از بیماران و نیز سویه استافیلوکوکوس آرئوس ATCC 25923 انجام پذیرفت. تعیین کدورت میکروپلیت با دستگاه خوانش الایزا انجام شد.یافته ها: عصاره کامل آلوئه وراروی کلبسیلا دارای قطر هاله معادل 32±2 میلی متر در غلظت 285.7 میلی گرم بر میلی لیتر با حداقل غلظت مهار کنندگی معادل 2.23 میلی گرم بر میلی لیتر به روش میکروپلیت دایلوشن بود. قطر هاله و حداقل غلظت مهار کنندگی روی استافیلوکوکوس آرئوس معادل 30±2 میلی متر و 2.23 میلی گرم بر میلی لیتر, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس 30±5 میلی متر و 4.46 میلی گرم بر میلی لیتر و اشرشیاکلی 17.85 میلی متر و 17.85 میلی گرم بر میلی لیتر بود. تشابه اثر غلظت 17.85 میلی گرم بر میلی لیتر آلوئه ورا با هاله تشکیل شده توسط دیسک 10 mc\ml جنتامایسین نشان داده شد. مشابه این اثر برای سایر باکتری ها روی آنتی بیوتیک های جنتامایسین, کلیندامایسین, اریترومایسین و سفکسیم در قیاس با عصاره آلوئه ورا اثبات گردید. اسانس تهیه شده از یک برگ کامل آلوئه ورا اثرات مشابه با عصاره کامل داشت ولی عصاره بدون اسانس, روی باکتری های مورد مطالعه بی اثر بود.نتیجه گیری: در این تحقیق تشابه اثر و در برخی موارد فزونی اثر عصاره آبی آلوئه ورا با آنتی بیوتیک های رایج روی باکتری های عفونت زا اثبات گردید. لذا با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی می توان به درمان عفونت های مقاوم امیدوار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صدرنیا، مریم، و ارجمندزادگان، محمد. (1393). بررسی مقایسه ای اثر انواع عصاره های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک های انتخابی روی سویه های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, استافیلوکوکوس آرئوس, کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 17(6 (پیاپی 87))، 39-46. SID. https://sid.ir/paper/69364/fa

    Vancouver: کپی

    صدرنیا مریم، ارجمندزادگان محمد. بررسی مقایسه ای اثر انواع عصاره های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک های انتخابی روی سویه های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, استافیلوکوکوس آرئوس, کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1393؛17(6 (پیاپی 87)):39-46. Available from: https://sid.ir/paper/69364/fa

    IEEE: کپی

    مریم صدرنیا، و محمد ارجمندزادگان، “بررسی مقایسه ای اثر انواع عصاره های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک های انتخابی روی سویه های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, استافیلوکوکوس آرئوس, کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 17، no. 6 (پیاپی 87)، pp. 39–46، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button